Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
διεθνήΚοριτσάκι περπατά ξανά 3 μήνες μετά από τροχαίο δυστύχημα που διέλυσε την...

Κοριτσάκι περπατά ξανά 3 μήνες μετά από τροχαίο δυστύχημα που διέλυσε την σπονδυλική του στήλη

Ένα ενάμισι έτους κοριτσάκι, η Alice, κατάφερε να περπατήσει ξανά, μετά από τροχαίο ατύχημα, στο οποίο διέλυσε τη σπονδυλική της στήλη.

Ειδικότερα, η μικρή βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, μαζί με την τρίχρονη αδελφή της, Maya, όταν συνέβη το τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη σπονδυλική του στήλη.

Η μητέρα των κοριτσιών θυμάται ελάχιστα από εκείνη την τραγική μέρα, ωστόσο, δεν θα ξεχάσει ποτέ την εικόνα των παιδιών της πάνω στο φορείο, χωρίς τις αισθήσεις τους και η αγωνία της ήταν τεράστια.

Τόσο η μητέρα, όσο και η 3χρονη γλύτωσαν με μικρούς τραυματισμούς, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για την Alice, αφού οι γιατροί είπαν πως αν επιβίωνε, υπήρχε κίνδυνος να μείνει παράλυτη, καθώς είχε πάθει σοβαρή ζημιά στην σπονδυλική της στήλη και εξήγησαν πως οι πιθανότητες να περπατήσει ξανά ήταν ελάχιστες, με τη μόνη επιλογή που είχε, ήταν να υποβληθεί σε χειρουργείο για την τοποθέτηση ράβδων στην πλάτη της.

«Μας είπαν ότι η επέμβαση ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, αλλά ξέραμε ότι αν η Alice ήθελε να έχει έστω και λίγες ελπίδες για μια φυσιολογική ζωή, αυτή ήταν η μοναδική επιλογή», υπογράμμισε η μητέρα.

Το ενάμισι έτους κοριτσάκι έκανε τα πρώτα του βήματα, τρεις μήνες μετά

Ευτυχώς, η επέμβαση στέφθηκε από επιτυχία και η μικρή διέψευσε τους γιατρούς και κρατώντας το χέρι της μαμάς της και με την ενθάρρυνση του σκύλου θεραπείας του νοσοκομείου, έκανε τα πρώτα της ασταθή βήματα, μόλις τρεις μήνες μετά το τροχαίο ατύχημα.

«Ζήσαμε τον απόλυτο εφιάλτη, αλλά έγινε το θαύμα και η κόρη μας είναι ζωντανή και περπατά ξανά», επεσήμαναν οι γονείς.

koritsaki perpata xana 3 mines meta apo trochaio dystychima poy dielyse tin spondyliki toy stili 3 koritsaki perpata xana 3 mines meta apo trochaio dystychima poy dielyse tin spondyliki toy stili 1 koritsaki perpata xana 3 mines meta apo trochaio dystychima poy dielyse tin spondyliki toy stili 2 koritsaki perpata xana 3 mines meta apo trochaio dystychima poy dielyse tin spondyliki toy stili

Τα πιο σημαντικά