Κοριτσάκι με σύνδρομο Down νίκησε σπάνια μορφή καρκίνου και ετοιμάζεται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα

9 Δεκεμβρίου, 20224:18 ΠΜ
More videos

Ενώ τα περσινά Χριστούγεννα ήταν δύσκολα για την 23 μηνών Hope, τα φετινά θα είναι πολύ μα πολύ ευτυχισμένα. Είναι πλέον υγιής και γυρίζει στο σπίτι της και τη ζεστασιά της αγκαλιάς των γονιών της.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η περιπέτεια της υγείας της ξεκίνησε λίγο πριν τα περσινά Χριστούγεννα και οι γονείς της, που ζουν στη Σκωτία, έζησαν έναν εφιάλτη.

Η μικρούλα, η οποία έχει σύνδρομο Down, εμφάνισε ένα περίεργο εξάνθημα στον λαιμό τον Οκτώβριο του 2020.

Έπειτα από μια σειρά εξετάσεων, οι γιατροί διέγνωσαν μια σπάνια μορφή καρκίνου στο αίμα που ονομάζεται μυελοδυσπλασία.

«Τα περασμένα Χριστούγεννα ήμασταν συντετριμμένοι. Ανησυχούσαμε και φοβόμασταν μήπως χάσουμε το κοριτσάκι μας από καρκίνο ή από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας» θυμάται η μητέρα της, Κίρστι.

«Αλλά η Hope στάθηκε δυνατή καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Δε σταμάτησε να γελάει και να δίνει δύναμη και σε μας».

Οι γονείς του κοριτσιού πέρασαν μήνες στο νοσοκομείο καθώς η κόρη τους χρειάστηκε να υποβληθεί σε 10 χειρουργικές επεμβάσεις, 19 μεταγγίσεις αίματος και μια επώδυνη θεραπεία για την καταπολέμηση της σήψης που παρουσίασε.

«ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ»

Ο τελευταίος χρόνος ήταν εξαιρετικά δύσκολος. Παρακολουθούσαμε το κοριτσάκι μας να παλεύει με αυτή την σκληρή ασθένεια και ανησυχούσαμε διαρκώς για το μέλλον της» λέει ο μπαμπάς της μικρούλας. 

H Hope  κατάφερε ολοκληρώσει με επιτυχία τη θεραπεία, η οποία έληξε πριν από 8 εβδομάδες.

«Οι παρενέργειες της χημειοθεραπείας μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή ενός ενήλικα – πόσο μάλλον για μωρά όπως η κόρη μας» ανέφεραν οι γονείς της.ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ

Η οικογένεια θα γιορτάσει τα φετινά Χριστούγεννα στο σπίτι της, με την μικρή Hope, που έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, να απολαμβάνει την αγκαλιά των γονιών της.

Ωστόσο,  οι γονείς ήθελαν να μoιραστούν την ιστορία τους και να επισημάνουν πως ένας από τους παράγοντες που έσωσαν το κοριτσάκι τους ήταν οι μεταγγίσεις αίματος.

«Είναι πολύ σημαντική διαδικασία για τα παιδιά και τους ενήλικες που κάνουν χημειοθεραπεία καθώς εξαφανίζει όλα τα υγιή αιμοσφαίρια τους. Μετά τη διάγνωση της Hope, γίναμε εθελοντές αιμοδότες και ελπίζουμε να το κάνουν και άλλοι» λένε συγκινημένοι οι γονείς της.

Πηγή: Metro

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News