Στην Κοπεγχάγη τα ποδήλατα είναι περισσότερα από τα αυτοκίνητα

6 Δεκεμβρίου, 2016 4:09 ΠΜ
More videos

Έρευνα αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των ποδηλάτων στην Κοπεγχάγη είναι πλέον και επίσημα, μεγαλύτερος από τον αριθμό των αυτοκινήτων.

Έχοντας δαπανήσει 135 εκατομμύρια ευρώ από το 2005 μέχρι σήμερα, προκειμένου να ενθαρρύνει και να διευκολύνει τη μετακίνηση με ποδήλατα, η Δανία τελικά τα κατάφερε και δίνοντας τα κατάλληλα κίνητρα στους κατοίκους της, τα ποδήλατα που κινούνται σήμερα στους δρόμους της πρωτεύουσας τής, υπερτερούν σε αριθμό τα αυτοκίνητα!

Με την κατασκευή ειδικών γεφυρών και δρόμων αποκλειστικά για ποδηλάτες και πεζούς η κυβέρνηση της Δανίας έχει να καυχιέται για το μεγάλο της επίτευγμα.

highheels580

Οι αρχές καταγράφουν τους αριθμούς των ποδηλάτων εδώ και δεκαετίες με τη βοήθεια 20 ηλεκτρικών αισθητήρων σε όλη την πόλη,  αυτοματοποιώντας τη μέτρηση του αριθμού των ποδηλάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους.

kodan-cycles41

Σύμφωνα με τις καταγραφές του τελευταίου χρόνου, μετρήθηκαν 35.080 νέα ποδήλατα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό στα 265.700, ενώ τα αυτοκίνητα της πόλης αριθμούν 252.600 οχήματα.

Η Κοπεγχάγη έχει βάλει στόχο ως το 2025 το 50% του συνόλου των μετακινήσεων, να γίνεται με ποδήλατα, με μόλις 9 ποσοστιαίες μονάδες να τη χωρίζουν από το στόχο, αφού το ποσοστό αυτό σήμερα είναι ήδη στο 41%!

[klik]