Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
επικαιρότηταΚωνσταντοπούλου: "Στο δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία απαντώ δημοκρατία"

Κωνσταντοπούλου: “Στο δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία απαντώ δημοκρατία”

«Σε αυτές τις εκλογές δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια ομάδα του Μαξίμου»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha έδωσε συνέντευξη η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και υποστήριξε πως για την ίδια δεν υφίσταται το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, αλλά ότι «κάποιοι θέτουν το δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία» στο οποίο όπως δήλωσε απαντά δημοκρατία.

Όσον αφορά το κόμμα με το οποίο συμπορεύεται, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Η Λαϊκή Ενότητα είναι συλλογική προσπάθεια και όχι προσωποπαγές κόμμα. Ιδρυτές της Λαϊκής Ενότητας είναι οι 25 βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση της κυβέρνησης δημιούργησαν αυτό το ανάχωμα στις εκλογές αυτές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για να εκκαθαρίσουν την αριστερά».

«Η Λαϊκή Ενότητα είναι μια υπό διαμόρφωση προσπάθεια ώστε να υπηρετηθεί με συνέπεια αυτό που δεσμευτήκαμε, η απαλλαγή του λαού από τα μνημόνια και η προστασία των αδύναμων και των πολιτών» τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και υπογράμμισε πως είναι παραπληροφόρηση να επικεντρώνεται ως κυρίαρχο πρόταγμα της Λαϊκής Ενότητας η νομισματική τοποθέτηση.

«Κυρίαρχο αίτημα είναι η δημοκρατική αντίσταση» τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Αυτό που είναι κυρίαρχο είναι το αίτημα για ισότιμη συνύπαρξη των ευρωπαϊκών κρατών για δημοκρατία και όχι για εκβιασμό».

«Κυρίαρχο αίτημα είναι μια αξιοβίωτη ζωή για όλους τους πολίτες. Η ευρωζώνη έχει μεταμορφωθεί σε μια σκοτεινή φυλακή για τους λαούς της. Η πολιτική έχει αντικείμενο να αλλάζει τις συνθήκες» επεσήμανε.

Επιπλέον, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως υιοθετεί απολύτως της θέσεις με τις οποίες εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι στις εκλογές της 20 Σεπτεμβρίου δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια ομάδα Μαξίμου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει, τον διέλυσε ο πρόεδρος του. Εγώ ήμουν πιστή στις δεσμεύσεις που πήραμε. Θέση μας ήταν και η κοινωνικοποίηση των τραπεζών. Αυτή τη στιγμή οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν αιμοδοτηθεί με εξουθενωτική φορολόγηση των πολιτών» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ακόμη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση από το περιβάλλον του πρωθυπουργού και συγκεκριμένα για τον πρωθυπουργό είπε «Αν έχει το θάρρος να καθίσει απέναντί μου και να τα συζητήσουμε όλα» γιατί δεν εκτιμώ διαρροές του Τύπου «Μου έτρωγε τα συκώτια η Ζωή και ο Παναγιώτης».

Σε ερώτηση για το αν την είχε «κατσαδιάσει» ο Τσίπρας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι είχαν σχέση ειλικρίνειας, αλληλοσεβασμού και συντροφικότητας και είπε ότι το φως της δημοσιότητας είχαν δει τερατώδεις αφηγήσεις.

«Έχω την πολύ μεγάλη τύχη να είναι ο νονός μου να είναι ο καλύτερος δικηγόρος της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Αργυρός, όλοι γνωρίζουν τον μεγάλο αντιδιδακτορικό του αγώνα και δεν ξέρω τι εννοεί η κ. Χρυσοβελώνη» απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε ερώτημα αν έχει σχέσεις με τον κ. Κάντα. Επιπλέον πρόσθεσε ότι υπάρχει φιλική σχέση της οικογένειάς της με τον κ. Κάντα και υπογράμμισε: «Αυτή τη συκοφαντία την έχει προσπαθήσει και ο κ. Ρήγας».

Πηγή: newsbeast.gr

Τα πιο σημαντικά