Κωνσταντινούπολη: Χόρεψαν συρτάκι στα γαλανόλευκα και «έσταξαν» χολή οι Τούρκοι

11 Απριλίου, 2018 10:57 ΠΜ
More videos

– Τοπική οργάνωση του CHP (Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος) διοργάνωσε ένα μικρό φεστιβάλ, με παραδοσιακούς χορούς από όλο τον κόσμο – Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χόρεψαν και συρτάκι ντυμένοι στα γαλανόλευκα – “Πυρά” κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Χαμός και στα social media

Έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία έχει προκαλέσει ένα φεστιβάλ, που διοργανώθηκε στην περιοχή Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπουλης.

Το φεστιβάλ διοργάνωσε τοπική οργάνωση του CHP (Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος) που δέχθηκε μαζικά «πυρά», διότι, κατά τη διάρκειά του, χόρεψαν συρτάκι, ντυμένοι στα γαλανόλευκα.

Οι επικριτές του CHP τονίζουν πως αυτό που συνέβη ήταν απαράδεκτο, λόγω της έντασης στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, που αυτό το διάστημα είναι στο… κόκκινο.

Μάλιστα, βρήκαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τα «χώσουν» στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος πριν από περίπου μία εβδομάδα είχε κατηγορήσει για προπαγάνδα το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, AKP. Τότε, ο Κιλιτσντάρογλου είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στο AKP, λόγω της παρουσίας γνωστών καλλιτεχνών στα σύνορα, όπου πήγαν για να στηρίξουν τους Τούρκους στρατιώτες που πολεμούν στο Αφρίν.

«Κράξιμο» και στα social media

Το συρτάκι σχολιάστηκε εκτενώς και στα social media, με την πλειοψηφία να «κράζει» και ελάχιστους να κάνουν λόγο για ένα μήνυμα ειρήνης, εν μέσω κρίσης.

«Η Ελλάδα πήρε τα 18 νησιά μας, κι όμως αυτοί χορεύουν συρτάκι!», είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σχόλια που κάνουν τον γύρο των social media.

Με πληροφορίες από Haber 7

Ακολουθήστε μας στο facebook: