Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΚωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Μαθεύτnκε το ασύλλnπτο ποσó που έχασε στον τζóγο

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Μαθεύτnκε το ασύλλnπτο ποσó που έχασε στον τζóγο

«Από τότε που τον ξέρω έχει χάσει 1,5 εκατ. ευρώ»: Νέες μαρτυρίες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο – «Θεωρούσε ότι τα διαχειριζόταν σωστά και τα ποσά που περίσσευαν τα έπαιζε»

«Έπαιζε εδώ από το 2012» αναφέρει θαμώνας πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών, που υποστηρίζει ότι έβλεπε συχνά τον ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας «ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, ο οποίος ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Ο ίδιος, μάλιστα, μιλώντας στον Alpha ανεβάζει κατά πολύ το ποσό που αρχικά υπολογιζόταν περίπου στις 600.000 ευρώ. «Καθημερινά τον έβλεπα. Έπαιζε εδώ από το 2012. Άλλοτε μόνος του και άλλοτε με μια ξανθιά. Έβαζε 3.000 ευρώ, έπαιρνε 2.000 ευρώ στο χέρι και τα 1.000 τα έπαιζε στα μηχανάκια κάθε μέρα. Από τότε που τον ξέρω εγώ έχει χάσει 1,5 εκατ. ευρώ. Έπαιζε 2 ευρώ το πάτημα, το μέγιστο ποντάρισμα του μηχανήματος».

Δείτε το βίντεοΣύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, διέσχιζε τη… μισή Αττική για να φτάσει στο πρακτορείο της Γλυφάδας, όπου συνήθιζε να παίζει.

Όπως λένε άλλοι θαμώνες, δε θεωρούσε ότι έκανε κάτι κακό: «Κανονικά ερχόταν, όχι καμουφλαρισμένος. Είχε την εντύπωση, πιστεύω εγώ, ότι αυτή την υπηρεσία που πρόσφερε για τους πεινασμένους, ότι τα διαχειριζόταν σωστά… Και τα ποσά που περίσσευαν τα έπαιζε»…

«Ο κόσμος έλεγε ότι παίζει ποσά, όχι 10 και 20 εύρω»

Σε μαρτυρία που φιλοξένησε το MEGA και το LIVE News, αναφέρεται: «Τον έχω συναντήσει άπειρες φορές τον τελευταίο 1,5 χρόνο σε ένα πρακτορείο. Για να μπεις εκεί, δίνεις ταυτότητα και σου βγάζουν μια κάρτα… αυτό είναι τα φρουτάκια. Δίνεις την ταυτότητά σου και σου βγάζουν μια ταυτότητα μέλους. Δίνεις μετρητά και τα βάζουν επί τόπου στην κάρτα. Μπορεί να τύχει να κερδίσεις οπότε, πας με αυτή την κάρτα, τη χτυπάει στο μηχάνημα και σου βγάζει τα χρήματα. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο τον έχω δει πάνω από 100 φορές. Προφανώς δεν έπαιζε μόνο σε ένα – δύο. Αν ήταν τόσα τα χρήματα που λένε ότι έχει χάσει, δεν μπορεί να τα χάσει σε ένα μέρος και για ξεκάρφωμα.

Του είχαν δώσει συγχαρητήρια (για το έργο του) και μέσα στο μαγαζί και απ’ έξω πήγαινε ο κόσμος και του έλεγε «συγχαρητήρια, παρακολουθούμε τι κάνετε, να είστε καλά κτλ». Εδώ στη Γλυφάδα και στο Ελληνικό λέγαμε ότι παράγει έργο ο άνθρωπος άλλο τώρα, το τι κάνει με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Στον ίδιο χώρο έχουμε υπάρξει πολλές φορές γι’ αυτό είπα ότι το αγαπημένο του παιχνιδάκι είναι τα διαμάντια. Έχει να παίξεις από 0,10 λεπτά μέχρι 2 ευρώ. Έλεγε ο κόσμος ότι παίζει ποσά, δεν παίζει 10 και 20 ευρώ που πηγαίναμε εμείς για να φάμε 1-2 ώρες».

«Ήμουν κοστουμαρισμένος, πήγαινα σε πεντάστερα»: Ποιος ήταν ο «Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος πριν το 2009

«Ηζωή μου ξαναξεκίνησε το 2011. Πέθανα το 2009 και ξαναγεννήθηκα το 2011» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», ο οποίος ελέγχεται για απάτη και ξέπλυμα χρήματος, ενώ μαρτυρίες και ντοκουμέντα τον φέρνουν συχνά – πυκνά να ασχολείται με τα «φρουτάκια».
Έμεινε άνεργος στα 47, για σχεδόν δύο χρόνια, έφτασε στο ναδίρ και στα όρια της κατάθλιψης και έγινε ένας από τους αγανακτισμένους της πλατείας Συντάγματος.

«Από το Μάιο του 2011, τότε με το Σύνταγμα και τους Αγανακτισμένους, μου άρεσε πάρα πολύ εμένα αυτό, βέβαια στην αρχή είχα πολλή οργή κι εγώ μέσα μου» ανέφερε στο podcast της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

«Ήθελα να αποδείξω σε μένα ότι δεν είμαι παράσιτο. Ότι επειδή έχασα τη δουλειά μου δεν μπορώ να προσφέρω στην οικογένειά μου, στον εαυτό μου». Στα 47 του αναγκάστηκε να γυρίσει στο σπίτι της μητέρας του όμως δεν το έβαλε κάτω. Πήρε μια κατσαρόλα και με 4 ευρώ στην τσέπη άρχισε να μαγειρεύει σε λαϊκές και πλατείες.

«Το πρώτο μου μαγείρεμα έγινε με 4 ευρώ, της μάνας μου 4 ευρώ» αναφέρει σε συνέντευξή του. «17 εκατομμύρια μερίδες φαί με 50 λεπτά τη μερίδα, είναι 8.5 εκατ. ευρώ είναι τεράστιο το νούμερο και μιλάω μόνο για το φαγητό, ούτε για τη βενζίνη, ούτε για τα νοίκια, ούτε για τα ρεύματα».

Αυτά έλεγε την ώρα που η Αρχή Διαφάνειας έκανε φύλλο και φτερό τα οικονομικά της κοινωνικής κουζίνας, έρευνα που έβγαλε τρύπα 600.000 ευρώ.

«Είχα Ζ4, κουστουμαρισμένος με γραβάτες». Πρό 2009 ο Κ. Πολυχρονόπουλος δούλευε σε εταιρείες marketing και έβγαζε κάμποσα λεφτά. «Καμιά 20αριά χρόνια εκπαίδευα πωλητές και έμενα σε πεντάστερα ξενοδοχεία. Δούλευα μέχρι τα ξημερώματα, με κοστούμι γραβάτα με αυτοκίνητα πολυτελείας».

Τα πιο σημαντικά