Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΚομμένο το κρέας - Ταΐζουν τους ασθενείς με πατάτες στο Νοσοκομείο Σερρών

Κομμένο το κρέας – Ταΐζουν τους ασθενείς με πατάτες στο Νοσοκομείο Σερρών

«Απλήρωτοι» οι προμηθευτές καταγγέλλει ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών

Σα να μην έφταναν οι τραγικές ελλείψεις σε υποδομές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τώρα δεν έχουν ούτε προμήθειες για να ταΐσουν σωστά τους ασθενείς, στο νοσοκομείο Σερρών.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών Βαγγέλης Παπαμιχάλης, μιλώντας στις Επιλογές, το νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στη σίτιση των ασθενών, καθώς οι προμηθευτές τους παραμένουν απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να κόψουν το κρέας και το ψάρι! Όπως περιγράφει ο ίδιος, το προσωπικό προσφέρει στους ασθενείς, πατάτες και φασολάκια αφού στο νοσοκομείο έχει ξεμείνει από προμήθειες στα τρόφιμα:

«Για να καταλάβετε σε τι σημείο βρισκόμαστε, το νοσοκομείο έχει, πλέον, πρόβλημα ακόμα και με τη σίτιση. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να πληρώσει προμηθευτές και έχει κοπεί το ψάρι και το κρέας. Δίνουν στους ασθενείς πατάτες γιαχνί, φασολάκια, πρασόρυζο» κατήγγειλε ο Βαγγέλης Παπαμιχάλης και πρόσθεσε ότι τα ίδια τρώνε και οι γιατροί που εφημερεύουν.

Απαντώντας ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Φαρμάκης, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη σίτιση των ασθενών και τον προμηθευτεί, ωστόσο σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν είναι υπαιτιότητα της διοίκησης του νοσοκομείου.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγγέλλει τις δραματικές ελλείψεις σε κλίνες ΜΕΘ και προσωπικό:

«Απλές κλίνες covid γεμάτες…Κλίνες covid ΜΕΘ γεμάτες…Προσέλευση θετικών στο ΤΕΠ μεγάλη.. Που θα νοσηλευτούν;;;;; Η απάντηση διοίκησης Νοσοκομείου, ΥΠΕ και ΕΚΕΠΥ, λόγω έλλειψης προσωπικού είναι να διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία….Που;;;; Καμία απάντηση. Πώς όταν το ΕΚΑΒ δεν έχει πληρώματα; Καμία απάντηση…. Τι θα γίνει ρε παιδιά με τους ασθενείς; Δεν έχουμε κρεβάτια να νοσηλεύονται, δεν έχουμε τρόπο να διακομίζονται, τι θα κάνουμε; Καμία απάντηση… Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι εκτός ελέγχου. Το ΕΣΥ διαλύεται με ευθύνη της κυβέρνησης και αυτοί μας κουνάνε το δάχτυλο» σημειώνει ο κ. Παπαμιχάλης.

Τα πιο σημαντικά