Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
Ελλάδα«Κoλoτούμπα» Πορτοσάλτε: «Είμαι ο τελευταίος που θα ζητήσει παραίτηση Μητσοτάκη»

«Κoλoτούμπα» Πορτοσάλτε: «Είμαι ο τελευταίος που θα ζητήσει παραίτηση Μητσοτάκη»

Νέο πολιτικό σχόλιο μετά το σάλο, που δημιουργήθηκε από σχετική του δήλωση για τις ενέργειες της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη τον τελευταίο χρόνο, έκανε ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε.

Υπενθυμίζεται πως μετά τα όσα είχε πει την περασμένη Πέμπτη (07/09) τα μέσα κοινωικής δικτύωσης είχαν «βουίξει», καθώς είχε μεταφραστεί ως δήλωση παραίτησης του πρωθυπουργού.
«Κάποιος πρέπει να αναλάβει επί τόπου τη δουλειά (σ.σ. ενημέρωση ανθρώπων που έχουν καταστραφεί), αλλά ο πρωθυπουργός θα πάει μία, θα πάει δύο, έχει κι άλλες δουλειές να κάνει, τα λέω αυτά γιατί μετά πέφτει προπαγάνδα πάνω μου ότι εγώ λέω βάζω τον Μητσοτάκη να παραιτηθεί, είμαι ο τελευταίος που θα ζητήσω την παραίτηση Μητσοτάκη, όταν πρέπει να το κάνω. Τώρα, δεν υπάρχει λόγος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εδώ μιλούμε για μία πολεμική ανασυγκρότηση, για να μην ακούγονται διάφοροι υπουργοί, κρατικός μηχανισμός ότι ακούγονται σκόρπια πράγματα, ο καθένας λέει ό,τι θέλει και γίνεται περίγελος, μήπως πρέπει να ακολουθηθεί μοντέλο κορονοϊού; Δηλαδή ένας που αναλαμβάνει όλη τη δουλειά και η ενημέρωση γίνεται από πολλούς, για να ενημερώνονται οι άνθρωποι» υπογράμμισε για την ενημέρωση του κόσμου, όταν πλήττεται από φυσικές καταστροφές.

«Είμαστε σε πολεμική ανασυγκρότηση»

«Έγινε αυτή η βιβλική καταστροφή και καθώς είμαστε σε κάτι, που θα ονόμαζα μεταπολεμική ανασυγκρότηση, γιατί εδώ χρειάζεται ένα συνολικό πράγμα. Εννοείται ότι τα χρήματα θα δοθούν μόνο για τις πρώτες ανάγκες των ανθρώπων, για να βάλουν μπροστά τη ζωή τους, όλο το υπόλοιπο πρέπει να αποτελέσει δείγμα για το πώς πρέπει να αναπτυχθεί η Ελλάδα στο επόμενο της βήμα» υπογράμμισε επίσης.

«Αν λείπει κάτι τις τελευταίες μέρες από τον κ. πρωθυπουργό, να σημειώσουμε ότι στις ανακοινώσεις του τόσο στους Θεσσαλούς όσο και σε εμάς τους υπόλοιπους, είναι ότι θα γίνει πλήρης διερεύνηση τι δεν έγινε σωστά το 2020 από τον Ιανό, τι δεν συνέβη, η πλήρης διερεύνηση θα φέρει την πλήρη διαλεύκανση και θα φτάσει κάπου.

Το 2020 συμπίπτει με τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, άρα αυτό που χρειάζεται να ειπωθεί τώρα στην κοινή γνώμη, και πρώτα απ’ όλα στους ανθρώπους εκεί πέρα είναι ότι πρέπει να τα διερευνήσουμε όλα» πρόσθεσε.

«Μικρός πρωθυπουργός ο Αγοραστός»

«Πρέπει να επισημανθεί για ακόμη μία φορά ότι ο κ. Αγοραστός είναι ο μικρός πρωθυπουργός στην Περιφέρειά τους, δεν ξέρω αν τον καταννοεί αυτό. Πρέπει να σταματήσει ο δήμαρχος να φωνάζει πού είναι το κράτος. Κάποιος πρέπει να του πει ότι “καλέ μου από τη στιγμή, που βάζεις υποψηφιότητα, είσαι το κράτος”» τόνισε για τις υποχρεώσεις του κ. Αγοραστού.

«Ο κ. Αγοραστός είναι ο μικρός πρωθυπουργός της Θεσσαλίας, είναι δέκα χρόνια εκεί αν δεν κάνω λάθος, θα πάρει σύνταξη από την Περιφέρεια. Δεν είναι σαν, είναι ο πρωθυπουργός της Περιφέρειάς του, εγώ τον βλέπω έτσι και πρέπει να συμβάλλει από δική του πλευρά στη διερεύνηση και να την κοινοποιήσουν στο κοινό. Θυμάμαι ότι κράτος δεν παραλάμβανε αυτά που έφτιαχνε. Άρα, εδώ έχουμε ένα σκέλος που λέει ότι πρέπει να προστατευτούν αυτοί οι άνθρωποι, είναι συνδυασμός κρατούς και περιφέρειας» ανέφερε καταληκτικά.

Τα πιο σημαντικά