Κόλλησαν την Ομικρον δύο εμβολιασμένοι με τρίτη δόση

10 Δεκεμβρίου, 20211:44 ΜΜ

Δύο κάτοικοι της Σιγκαπούρης μπορεί να έχουν κολλήσει την παραλλαγή Ομικρον ακόμη και μετά τη λήψη ενισχυτικών δόσεων κατά Covid-19. Τα κρούσματα μπορεί να ρίξουν φως στην προστασία που προσφέρει η τρίτη δόση εμβολίου.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, μία 24χρονη στην εξυπηρέτηση επιβατών στο αεροδρόμιο βγήκε θετική στην Ομικρον -είναι το πρώτο τοπικό κρούσμα της πόλης, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Το δεύτερο άτομο θεωρείται εισαγόμενο κρούσμα, μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία στις 6 Δεκεμβρίου. Και οι δύο είχαν κάνει την τρίτη δόση εμβολίου, ανέφερε το υπουργείο.

Και οι δύο αναρρώνουν σε απομόνωση στο Εθνικό Κέντρο Λοιμωδών Νοσημάτων και όλες οι στενές επαφές τους θα τεθούν σε καραντίνα 10 ημερών σε καθορισμένες εγκαταστάσεις, ανέφερε το υπουργείο.

Η εργαζόμενη στο αεροδρόμιο έκανε τεστ στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων ελέγχων στους εργαζόμενους στα σύνορα. Ηταν ασυμπτωματική, όταν εντοπίστηκε μέσα από το τεστ.

Στη δεύτερη περίπτωση, η 46χρονη είχε βγει αρνητική σε τεστ κατά την άφιξη, αλλά εμφάνισε ρινική καταρροή την επόμενη μέρα και αναζήτησε ιατρική περίθαλψη, όπου και βρέθηκε θετική.

Yπενθυμίζεται ότι οι Pfizer και BioNTech υποστηρίζουν ότι σε εργαστηριακές δοκιμές φάνηκε ότι η χορήγηση τριών δόσεων εμβολίου παράγει εξουδετερωτικό αποτέλεσμα έναντι της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι δύο εταιρείες επεσήμαναν ότι οι δύο δόσεις οδηγούν σε σημαντικά λιγότερα εξουδετερωτικά αντισώματα, αλλά μια τρίτη δόση του εμβολίου τους τα αυξάνουν κατά 25 φορές. Με αυτό τον τρόπο παρέχεται παρόμοιο επίπεδο αντισωμάτων όπως αυτό που καταγράφηκε στις δύο δόσεις έναντι του αρχικού στελέχους του κορωνοϊού και άλλων μεταλλάξεων.

Πηγή: euro2day.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News