«Κόλαση» στη Βουλή με την φράση του Παναγιώτη Κουρουμπλή

16 Δεκεμβρίου, 20217:22 ΜΜ
More videos

«Άναψαν» τα αίματα στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέβηκε στο βήμα και αναφέρθηκε σε θανάτους συγγενών και φίλων του που κατέληξαν εκτός ΜΕΘ από κορωνοϊό.

Με αφορμή την αποκαλυπτική μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα–Λύτρα, τα αποτελέσματα της οποίας αναφέρουν ότι οι διασωληνωμένοι που βρέθηκαν εκτός ΜΕΘ στα δύο πρώτα κύματα της πανδημίας, κατέληξαν σε ποσοστό 88%, ο κ. Κουρουμπλής αποκάλεσε «δολοφόνους» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 

«Αν αυτή η έκθεση δεν είχε το όνομα Σωτήρης, ο φίλος του πρωθυπουργού, τότε πολύ εύκολα θα προσπαθούσατε να την αποδομήσετε. Με ξεπερνά με πόση θρασύτητα αρθρώνετε δημόσιο λόγο όταν ουσιαστικά χιλιάδες άνθρωποι δολοφονήθηκαν. Από αυτό το βήμα ο πρωθυπουργός μας έλεγε και μας κουνούσε το δάκτυλο: Έχετε εσείς πληροφορίες; Εγώ δεν έχω… Σήμερα επιλέξατε το λιγότερο κακό ότι δεν είχε ενημέρωση ο πρωθυπουργός. Είναι ντροπή, είναι αίσχος, είναι πρόκληση, να λέτε ότι δεν είχε γνώση ο πρωθυπουργός για το έγκλημα που συντελείται μέσα στις ΜΕΘ. Ποιος θα απολογηθεί για το φίλο μου που χάθηκε. Για τη μητέρα και τον αδερφό. Περιμένουμε να είχε έρθει ο κ. πρωθυπουργός, αλλά θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.. αλλά θα απολογηθείτε δεν θα το περάσετε έτσι» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και σε εκείνο το σημείο ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος σηκώθηκε όρθιος και φωνάζοντας του ζήτησε να ανακαλέσει.

Ωστόσο, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής συνέχισε εξαγριωμένος: «Αίσχος, δολοφονήσατε τους ανθρώπους, έχετε θράσος είναι ντροπή. Όσο και να θορυβείτε δεν θα το ξεπεράσετε… Ό,τι και να κάνετε είστε υπόλογοι γι΄ αυτό που συντελείται. Τουλάχιστον δείξτε λίγη σεμνότητα, πέθαναν άνθρωποι άδικα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο».

Οι βουλευτές της ΝΔ φώναζαν «ντροπή! ντροπή!», ενώ ο ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «αθλιότητες» και «ύβρεις».

Δείτε το βίντεο:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News