Κόλαφος ο Αθανασίου για Μενδώνη: «Σαν ύστατη πράξη αξιοπρέπειας παραιτηθείτε»

9 Φεβρουαρίου, 2021 6:11 ΜΜ
More videos

Ο Μάριος Αθανασίου ξέσπασε μέσα από τα social media, ύστερα από τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και με αφορμή την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στέκεται στο πλευρό των δεκάδων γυναικών που έχουν υποστεί κάθε είδους βία, “τα έβαλε” με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ζητώντας της να παραιτηθεί από τη θέση της.

«Κ. Μενδώνη επειδή οι άνθρωποι που εργάζονται στον Πολιτισμό – τομέα που τυγχάνει να έχετε την ευθύνη- έχουν παιδεία, έναν εσωτερικό τρόπο αντίδρασης και μια εκπαιδευμένη ανοχή, δεν αντέδρασαν που δεν βγάλατε κανένα σχέδιο στήριξης, ούτε όταν είπατε ότι εξαντλήθηκε η υπομονή σας (!), ούτε όταν είπατε ότι δεν μπορούν να πάρουν βοήθεια γιατί βγάζουν μαύρα χρήματα, ούτε όταν ανοίξατε χωρίς σχέδιο το καλοκαίρι, ούτε όταν “μαύρισαν λίγο ” οι Μυκήνες, ούτε όταν τσιμεντώθηκε η Ακρόπολη.

Μετά την αναφορά σας όμως στο “τοξικό κλίμα ” και τις “αντοχές του ανθρώπου ” (μιλώντας για τον Διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, επιλογή του πρωθυπουργού) δείχνετε ότι δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει, σε ποιο χώρο βρίσκεστε και τι ρόλο παίζει αυτήν τη στιγμή για την κοινωνία. Σαν ύστατη πράξη αξιοπρέπειας ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ».