«Κοίτα να δεις. Εγώ με την βία, δεν το ‘χω. Δεν το είχα ρε παιδί μου ποτέ»

28 Σεπτεμβρίου, 2018 1:12 ΠΜ
More videos

15 Ιουνίου του 2017 ο Ζακ Κωστόπουλος είχε κάνει αυτή την ανάρτηση:

Κοίτα να δεις. Εγώ με την βία, δεν το ‘χω. Δεν το είχα ρε παιδί μου ποτέ. Στην θέα της και μόνο τα χάνω. Ούτε ξύλο σε ταινία δεν μπορώ να δω, κλείνω τα μάτια. Πες με κότα, στερεοτυπική αδερφή, ο,τι τέλος πάντων θες.

Αλλά έτσι είμαι, δεν το ‘χω. Παρ’ ότι έχω έρθει αντιμέτωπος με αυτή πολλές φορές στην ζωή μου και ακόμα και αν έχω χεστεί – στην κυριολεξία – πάνω μου, είμαι ακόμα εδώ, ακόμα εγώ, και ακόμα αρνούμαι να γίνω σαν κι αυτούς που με καταπιέζουν.

Όσες και όσοι θέλετε βία απέναντι στην βία, είστε και απένταντι σε εμένα. Εγώ στην βία απαντάω με λόγια, με πράξεις που δεν την αναπαράγουν, με αντίσταη και πάνω απ’ όλα με χιούμορ και αγάπη.

Και ξέρεις κάτι; Το ότι έχω δεχτεί τόση βία και αρνούμαι να της επιτρέψω να με κάνει να μοιάσω με το τέρας, δεν με κάνει δειλό, ανύμπορο ή μη επαναστάτη. Με κάνει δυνατότερο απ’ τον καθένα που νομίζει ότι η δύναμη βρίσκεται στους μυς.

Γιατί όχι απλά αρνούμαι να την αναπάγω, αρνούμαι και την αφήσω να με κλείσει στο καβούκι μου (όσο και αν πολλές φορές το θέλω).

Γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η μόνη απάντηση στο μίσος είναι η αγάπη.

Και μέχρι τώρα, σε προσωπικό τουλάχιστον επίπεδο, νικάει.

#MakeLoveNotWar