Κωφό αγοράκι ακούει για πρώτη φορά τη φωνή της μαμάς του. To χαμόγελό του μιλάει από μόνο του!

18 Απριλίου, 2015 12:17 ΠΜ
More videos

Οι γονείς του Elijah Cook φοβόντουσαν μήπως γεννηθεί με προβλήματα ακοής καθώς οι δικοί τους γονείς ήταν κωφοί.

Ο μικρός γεννήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και οι φόβοι των Ahavah και Jason Cook επιβεβαιώθηκαν: πλήρης κώφωση από το ένα αυτί, ακοή έως 75 ντεσιμπέλ στο άλλο.

deaf-baby-hears

Χάρη όμως σε ειδικά κατασκευασμένα ακουστικά, ο Elijah άκουσε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα τη φωνή της μαμάς του και η μοναδική αυτή στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο, χαρίζοντας συγκίνηση και ελπίδα. Το χαμόγελό του στο άκουσμα της φωνής της Ahavah αποζημίωσε τους γονείς του για όλες τους τις αγωνίες.

279E9E6000000578-0-image-a-53_1429164209327

«Δεν ήθελα να με δει να κλαίω, ήθελα να συγκρατηθώ και να συνεχίσω να του μιλάω», λέει η μητέρα του μικρού στη Daily Mail.

Από εκείνη τη στιγμή ο Elijah κάνει δικούς του ήχους, χαμογελά και ανταποκρίνεται στις φωνές των μελών της οικογένειάς του.

645x435x9w-2.jpg.pagespeed.ic.atohygyvcrc8XFdE1RYI

«Δεν ακουγόταν και πολύ η φωνή του αλλά από τότε που έβαλε το ακουστικό μουρμουρίζει περισσότερο και μας προσέχει πιο πολύ», εξηγεί ο πατέρας του.

Σύμφωνα με τους γιατρούς στη Μινεσότα, όπου ζει η οικογένεια, θα πρέπει να περιμένουν ο μικρός να γίνει επτά μηνών για να εξετάσουν τα επόμενα βήματα που μπορούν να γίνουν σε σχέση με την ακοή του.

via