Κοάλα που πέθαιναν από τη δίψα σώθηκαν χάρις στην ιδέα ενός αγρότη

22 Μαρτίου, 2017 11:45 ΠΜ
More videos

Οι φωτογραφίες των κοάλα που απολαμβάνουν το πόσιμο νερό, έχουν κυκλοφορήσει σε όλο το ίντερνετ. Παρόλο που δείχνουν χαριτωμένες, στην πραγματικότητα είναι ένα κακό σημάδι. Τα κοάλα, είναι ένα από τα σύμβολα άγριας ζωής της Αυστραλίας και ενυδατώνονται από τα φύλλα ευκαλύπτου που καταναλώνουν. Ωστόσο, λόγω των πυρκαγιών και της κλιματικής αλλαγής, οι προμήθειές τους τελειώνουν. Αυτό τα κάνει διψασμένα και τα ωθεί να αναζητήσουν νερό.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο αγρότης Ρόμπερτ Φρεντ από τη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, αποφάσισε να κάνει κάτι. Η εφεύρεσή του ονομάζεται «Blinky Drinkers» και πρόκειται για έναν σταθμό νερού που συνδέεται με τα δέντρα και βοηθά τα διψασμένα κοάλα να έχουν πρόσβαση στο νερό. «Αν μπορώ να βοηθήσω, θα χαρώ να το κάνω… Είναι ένα αξιολάτρευτο είδος», αναφέρει ο Φρεντ.

Ο άνδρας συνεργάζεται με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ. Θέλουν να αποκτήσουν βαθύτερη κατανόηση για τα μοτίβα κατανάλωσης νερού των κοάλα, τώρα που επηρεάζονται από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Δυστυχώς, έχουν απομείνει μόνο 43.000 κοάλα στην άγρια φύση σήμερα.

Οι φωτογραφίες των κοάλα που απολαμβάνουν το πόσιμο νερό, δείχνουν χαριτωμένες. Στην πραγματικότητα είναι ένα κακό σημάδι.

bp

Τα κοάλα, κανονικά λαμβάνουν την ενυδάτωση που χρειάζονται από τα φύλλα ευκαλύπτου.

Kate Wilson

Ωστόσο, λόγω των πυρκαγιών και της κλιματικής αλλαγής, οι προμήθειές τους τελειώνουν.

Caroline Marschner

Ο αγρότης Ρόμπερτ Φρεντ, αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό και δημιούργησε το «Blinky Drinkers».

Πρόκειται για έναν σταθμό νερού που συνδέεται με τα δέντρα και βοηθά τα διψασμένα κοάλα να έχουν πρόσβαση σε νερό. Δείτε το παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες.

[The University Of Syndey] [NTD]

Ακολουθήστε μας στο facebook: