Κληρονόμησε από τον εκκεντρικό του θείο ένα γκαράζ. Αυτό που βρήκε μέσα τον έκανε εκατομμυριούχο!

20 Απριλίου, 2016 10:44 ΜΜ
More videos

Μια Bugatti ανακαλύφθηκε σε ένα σκονισμένο γκαράζ και η αξία της φτάνει τα 8.5 εκατομμύρια.

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ενδίδουν στην περιστασιακή φαντασία πως ανακαλύπτουν κάτι πολύτιμο σε απίθανα μέρη.

Φαίνεται πως κάθε εβδομάδα εμφανίζεται ένας τυχερός που ανακαλύπτει κάτι παλιό με μεγάλη αξία σε μέρη όπως ο κήπος, η σοφίτα ή το υπόγειο και αλλάζει η ζωή του. Προφανώς δεν μπορεί να συμβεί στον καθένα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να μας κάνει να σταματήσουμε να ελπίζουμε σε κάτι τέτοιο.

Το να αγοράσει κάποιος κάτι σε αρκετά χαμηλή τιμή και να καταλήξει με κάτι μοναδικό στα χέρια του είναι σπάνιο αλλά συνέβη όπως θα μάθετε στην παρακάτω ιστορία. Αυτή την τύχη είχαν δύο αδέρφια από το Newcastle του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το 2009, ο εκκεντρικός αλλά καταπληκτικός θείος τους απεβίωσε, αφήνοντας στα δύο αδέρφια ένα παλιό και σκονισμένο γκαράζ.

Το επισκέφθηκαν, άνοιξαν χώρο και όταν είδαν καλύτερα δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που βρήκαν.

Όταν ο γιατρός Harold Carr απεβίωσε στο Newcastle, σε ηλικία 89 ετών, άφησε την ιδιοκτησία του συμπεριλαμβανομένου και ενός γκαράζ στους συγγενείς του.

Μια ζωή ήταν αρκετά εκκεντρικός και τα τελευταία χρόνια απομονώθηκε οπότε ενώ η οικογένειά του ήξερε πως είχε αυτοκίνητα, δεν είχαν ιδέα για τον τύπο τους και τη συλλογή που είχε δημιουργηθεί με τα χρόνια.

Ο ανιψιός του είπε στην βρετανική εφημερίδα The Mirror: «Υπήρχε μια τοπική φήμη πως είχε μια Bugatti αλλά κανείς δεν ήξερε με σιγουριά και προφανώς κανείς δεν ήξερε τι άξιζε αυτό.»

Όταν ο ανιψιός και η ανιψιά του καθάρισαν το γκαράζ, ανακάλυψαν έκπληκτοι πως οι φήμες ήταν αληθινές και όχι μόνο.

Ο θείους τους, που ήταν γνωστός κρυψίνους, διέθετε στα αλήθεια μια Bugatti αλλά δεν ήταν ένα συνηθισμένο σπορ αυτοκίνητο. Ήταν ένας πραγματικός θησαυρός, ένα κειμήλιο της αυτοκινητιστικής ιστορίας : μια Bugatti Type 57s Atalante.

Η υπολογιζόμενη αξία της; Στα 6 ως 9 εκατομμύρια ευρώ!

Παρόλο που όλη η σειρά αυτοκινήτων Bugatti ανήκει στα πιο λαμπερά και μεγαλοπρεπή αυτοκίνητα, το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί θρύλο.

Το αυτοκίνητο ήταν ένα από τα 43 της τάξης του που δημιουργήθηκαν από τον Ιταλό κατασκευαστή αυτοκινήτων και ολοκληρώθηκε στις 5 Μαΐου του 1937.

Μια καλή ιστορία είναι γνωστή για την προέλευση αυτού του αυτοκινήτου καθώς αγοράστηκε σχεδόν ολοκαίνουριο από ένα μέλος της Βρετανικής αριστοκρατίας.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης της Atalante ήταν ο Francis Curzon, ένας Κόμης που αποτελούσε μέλος του κοινοβουλίου και λάτρευε τα γρήγορα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Είχε στην ιδιοκτησία του μια μεγάλη συλλογή από αυτοκίνητα για να ενδίδει στο χόμπι του και αγωνιζόταν ανταγωνιστικά τη δεκαετία του 1930.

Η Atalante μοιάζει να έχει προφυλαχτεί από τους κινδύνους των αγώνων μιας και ανακαλύφθηκε με σημαντικά λίγα χιλιόμετρα για ένα όχημα της ηλικίας του.

Το όχημα πουλήθηκε αρκετές φορές μετά τον Curzon και αγοράστηκε από τον Carr το 1955.

Ο γιατρός είχε ένα καταπληκτικό μυαλό μηχανικού και ο ανιψιός του τον θυμάται ανάμεσα στη μηχανή των αγαπημένων του αυτοκινήτων και δήλωσε: «όταν μαστόρευε τα αυτοκίνητά του φορούσε ένα κομμάτι λαστιχένιου σωλήνα γύρο από το κεφάλι του για να σταματήσει το λάδι από το να πάει στα μαλλιά του.»

Η Bugatti εξαφανίστηκε στο γκαράζ του όταν έληξε η άδεια του.

Ήταν εμφανώς εκτός οπτικού πεδίου και παρέμεινε άγνωστη η ύπαρξή της για τα επόμενα 50 χρόνια καθώς ο Carr μεγάλωνε και γινόταν ακόμη πιο εκκεντρικός ενώ ανέπτυξε τάσεις αποθησαύρισης.

Όταν ανακαλύφθηκε το 2009, η Bugatti ήταν στο γκαράζ, δίπλα σε μια κλασσική Aston Martin και διέθετε δεκάδες σημειώσεις από διάφορους συλλέκτες που πρόσφεραν αστρονομικά ποσά στον Carr για να την αγοράσουν.

Τελικά, κατέληξε σε ιστοσελίδα πλειστηριασμού μετά από αρκετά χρόνια, ακολουθώντας τα βήματα άλλων αυτοκινήτων που αγοράστηκαν με εκατομμύρια. Ένα από αυτά είναι και η Bugatti 57 του σχεδιαστή μόδας Ralph Lauren, που υπάρχει στην παραπάνω φωτογραφία.

Το όχημα του Carr πουλήθηκε για 4 εκατομμύρια και το ποσό μοιράστηκε ανάμεσα στους συγγενείς του που δεν περίμεναν ποτέ πως θα γίνουν εκατομμυριούχοι καθώς καθάριζαν ένα παλιό γκαράζ.

Πηγή: wikipedia, dailymail

Ακολουθήστε μας στο facebook: