Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
γυναίκαΚλιμακτήριος: 11 συμβουλές των ειδικών για να διατηρήσετε τη νεότητά σας κατά...

Κλιμακτήριος: 11 συμβουλές των ειδικών για να διατηρήσετε τη νεότητά σας κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης

Κλιμακτήριος: Η κλιμακτήριος προκαλεί πολλές αλλαγές στο δέρμα. Σε περίπτωση που βρίσκεται και εσείς στη συγκεκριμένη φάση, θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποιες οδηγίες. Αυτό, διότι έτσι μόνο θα παραμείνει νεανικό, το δέρμα σας.

Παρακάτω ακολουθεί η σχετική λίστα, με συμβουλές.

11 συμβουλές για να παραμείνει νεανικό το δέρμα σας

Να το καθαρίζετε σωστά: Ο καθαρισμός είναι σημαντικός για το δέρμα, διότι του προσθέτει υγρασία. Το κλειδί όμως είναι να χρησιμοποιείτε καθαριστικό κατάλληλο για ξερό δέρμα. Επομένως, να προτιμάτε ήπια καθαριστικά σε μορφή κρέμας τα οποία ενυδατώνουν το δέρμα. Να θυμάστε ότι τα καθαριστικά σε μορφή αφρού ή τζελ συχνά έχουν αφυγραντικές ιδιότητες. Ήπια καθαριστικά χρειάζεστε και όταν κάνετε ντους.

Να ενυδατώνετε καθημερινά το δέρμα: Για να αποφύγετε την ξηροδερμία, να αλείφετε το δέρμα σας μετά το μπάνιο με πλούσια υδατική κρέμα. Ιδανικά πρέπει να περιέχει υαλουρονικό οξύ ή γλυκερίνη. Ενυδάτωση χρειάζεται και το πρόσωπό σας (μην ξεχνάτε τον λαιμό και τη γραμμή του πιγουνιού σας). Αν παρουσιάζετε κνησμό (φαγούρα) εξαιτίας της ξηροδερμίας, να τοποθετείτε στο δέρμα σας ψυχρά επιθέματα και ενυδατικές κρέμες.

Φροντίστε τα χέρια σας: Το δέρμα στις άκρες χείρες χάνει υγρασία, κολλαγόνο και λίπος κατά την εμμηνόπαυση. Όλ’ αυτά μπορεί να του προκαλέσουν ρυτίδες και να κάνουν πιο εμφανείς τις φλέβες. Για να μειώσετε την εμφάνιση των ρυτίδων, να ενυδατώνετε πολλές φορές καθημερινά τα χέρια σας. Να τα προστατεύετε επίσης από τον ήλιο. Μην ξεχνάτε να φοράτε γάντια όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι ή στον κήπο.

20210212 60262c075a155

Μειώστε τις ρυτίδες: Οι ρυτίδες είναι εντονότερες στο ξηρό δέρμα. Φροντίστε να ενυδατώνετε καθημερινά όλο το πρόσωπό σας, από το μέτωπο έως χαμηλά στον λαιμό. Να προτιμάτε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για να καταπολεμούν τις λεπτές γραμμές και τη χαλάρωση του δέρματος.

Φροντίστε σωστά την ακμή: Να καθαρίζετε το δέρμα σας με ήπιο, ενυδατικό καθαριστικό, αποφεύγοντας να το τρίβετε. Δεν πρέπει επίσης να πειράζετε τα σπυράκια σας. Αν με αυτά τα απλά μέτρα δεν δείτε βελτίωση ή αν έχετε πολλά σπυράκια, συμβουλευθείτε τον δερματολόγο σας.

Αντιμετωπίστε τις κηλίδες της ηλικίας: Για να αποτρέψετε την επιδείνωσή τους, πρέπει κατ’ αρχάς να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον ήλιο. Χειμώνα-καλοκαίρι, μην βγαίνετε έξω χωρίς αντηλιακό με δείκτη προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30.

Κλιμακτήριος – Να τρώτε πολλά φρούτα και σαλάτες: Η κατανάλωση τροφίμων πλουσίων σε αντιοξειδωτικά ίσως μπορεί να ενισχύσει το δέρμα σας. Να προτιμάτε φρούτα και λαχανικά με έντονα χρώματα (όσο πιο έντονα είναι, τόσο περισσότερο αντιοξειδωτικά περιέχουν). Προσπαθήστε επίσης να τρώνε καθημερινά όσο το δυνατόν πιο πολύχρωμες σαλάτες φρούτων και λαχανικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ελέγξτε το στρες σας: Το στρες μπορεί να εντείνει την ξηρότητα και την ευαισθησία του δέρματος, ενώ το κάνει να δείχνει κουρασμένο. Μπορεί επίσης να πυροδοτήσει προβλήματα όπως η ψωρίαση. Να εφαρμόζετε καθημερινά τεχνικές χαλάρωσης για να διατηρείτε το στρες σας υπό έλεγχο.

Κλιμακτήριος – Να γυμνάζεστε συστηματικά: Η συχνή άσκηση τονώνει τους μυς, καταπραΰνει το στρες και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία φθίνει με την ηλικία. Η αυξημένη ροή αίματος στο δέρμα το κάνει να δείχνει πιο λαμπερό και πιο υγιές.

Να κοιμάστε καλά: Ο επαρκής ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για ξεκούραστη όψη και δέρμα. Αν έχετε έλλειψη ύπνου, μπορεί να παρουσιάσετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και πιο βαθιές ρυτίδες. Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου προκαλεί αλλαγές στην ορμονική ισορροπία και στον μεταβολισμό, παρόμοιες με αυτές της γήρανσης, εντείνοντας τα σημάδια της. Χρειάζεστε τουλάχιστον 7 ώρες ήσυχου ύπνου κάθε βράδυ.

Τα πιο σημαντικά