Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024
επικαιρότηταΚλεπτομανής παπαγάλος έκλεψε κάμερα GoPro και κατέγραψε την πτήση του

Κλεπτομανής παπαγάλος έκλεψε κάμερα GoPro και κατέγραψε την πτήση του

Ενας κλεπτομανής παπαγάλος προσέφερε ασυνήθιστες εικόνες στο φιλοθεάμον κοινό της Νέας Ζηλανδίας, όταν άρπαξε μια κάμερα GoPro και κατέγραψε την περιπλάνησή του πάνω από το εθνικό πάρκο Fiordland.

Το εγγενές είδος αλπικού παπαγάλου, το επονομαζόμενο κέα, είναι γνωστό για την περιέργεια και σκανδαλιάρικη φύση του – συχνά οι συγκεκριμένοι παπαγάλοι αποσπούν από ανυποψίαστους τουρίστες και επισκέπτες από πορτοφόλια και κοσμήματα μέχρι φαγητό και… υαλοκαθαριστήρες.

Η οικογένεια των Βέρχελ έκανε πεζοπορία στο πάρκο και στη συνέχεια ξαπόστασαν σε μια καλύβα, περιτριγυρισμένοι από μερικούς κέα.

Τοποθέτησαν την κάμερα GoPro σε μια ξύλινη κουπαστή για να τραβήξουν πλάνα από τα πουλιά – αλλά ένα από αυτά άρπαξε την κάμερα και πέταξε μακριά, βιντεοσκοπώντας την πτήση του στην πλαγιά του λόφου.

Η GoPro κατέγραψε την αερομεταφερόμενη απόδραση και την προσγείωση του κέα, καθώς και τη σύντομη, ελαφρώς ξέφρενη επίθεση στην κάμερα – κινηματογραφώντας τελικά ένα κοντινό πλάνο του προσώπου του παπαγάλου ενώ αφαιρούσε κομμάτια πλαστικού.

Δείτε το βίντεο:

Τα πιο σημαντικά