Κλειστά από Δευτέρα κομμωτήρια, καταστήματα με click away και κέντρα περιποίησης νυχιών

8 Ιανουαρίου, 2021 5:17 ΜΜ
More videos

Να μην ανοίξουν τη Δευτέρα τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away εισηγείται η Επιτροπή Λιμωξιολόγων. Παράλληλα, παίρνει παράταση σύμφωνα με πληροφορίες και το άνοιγμα κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων.

Αναβολή για το προσεχές μέλλον παίρνει το click away καθώς η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγείται όπως αναμενόταν να μην «επιστρέψει» αυτή τη Δευτέρα. Δεν θα ανοίξουν ούτε βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εισήγηση της Επιτροπής είναι η μετάθεση της επανέναρξης του click-away. Αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα δεν πρόκειται να ανοίξουν με αυτή τη μέθοδο αυτή τη Δευτέρα. Πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των καταστημάτων θεωρείται εκτός απρόοπτου η 18η Ιανουαρίου.

Πολλά μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων είναι ιδιαίτερα προβληματισμένα με τις εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες όλης της χώρας για τον εορτασμό των Φώτων. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις επιστημόνων όπως του κ. Δερμιτζάκη ποστάροντας εικόνες από εκκλησίες ενώ και ο κ. Σαρηγιάννης προέβλεψε έκρηξη κρουσμάτων μέχρι το τέλος του μήνα.

Μπορεί τα σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά, να ανοίγουν την Δευτέρα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανοίξουν τα λουκέτα και στις επιχειρήσεις.

Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε και με το μπρος-πίσω των τελευταίων ημερών, το πράσινο… φως που άναψαν οι λοιμωξιολόγοι, προκειμένου οι μικροί μαθητές να επιστρέψουν σε μία τύπου κανονικότητα, δόθηκε με μεγάλη δυσκολία, για την ακρίβεια με πλειοψηφία και όχι ομόφωνα.

Έτσι, τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις που αύριο θα συμπληρώσουν μία εβδομάδα που θα είναι κλειστά, θα παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση. Και αυτό γιατί οι ειδικοί φοβούνται πως τα όσα έγιναν των Φώτων, σε συνδυασμό με την αύξηση της κινητικότητας που θα υπάρξει με τα σχολεία, ελλοχεύει μεγάλος κινδύνους νέας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κάτι που σημαίνει ότι οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν, μόνο με online ή τηλεφωνικές πωλήσεις που θα παραδίδονται στα σπίτια και όχι με click away.

Αυτό σημαίνει ότι το λεγόμενο σκληρό lockdown θα συνεχιστεί για ακόμα μία εβδομάδα τουλάχιστον.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τον Νικο Χαρδαλιά κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης.