Κλείσιμο Εθνικής Οδού: Πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ γλίτωσε ο ιδιώτης

16 Φεβρουαρίου, 2021 3:09 ΜΜ
More videos

Πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ γλίτωσε ο ιδιώτης διαχειριστής της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας από το κλείσιμο του δρόμου που αποφασίστηκε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – Σύμφωνα με την κυβέρνηση το κλείσιμο έγινε για «προληπτικούς λόγους»

Πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ γλίτωσε ο ιδιώτης διαχειριστής της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας από το κλείσιμο του δρόμου, με απόφαση του Μ. Χρυσοχοΐδη.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Οδός έμεινε κλειστής για 24 ώρες από τις 7:00 το απόγευμα της Δευτέρας έπειτα από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, ενώ παρέμεινε ανοιχτή για έξι ώρες, από τη μία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση το κλείσιμο της Εθνικής Οδού έγινε για «προληπτικούς λόγους», ενώ σχετικά με τη μη χρησιμοποίηση του «112» για να ενημερωθούν οι πολίτες, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε πως «είχαν ενημερωθεί εγκαίρως οι δημοσιογράφοι για να ενημερώσουν το κοινό».

Ωστόσο, σύμφωνα με το tvxs.gr, η σχετική πρόβλεψη υπάρχει στον νόμο 4663/20 που ψηφίστηκε πριν ακριβώς ένα χρόνο και προβλέπει πρόστιμο υπό προϋποθέσεις και εφόσον η κυκλοφορία διακοπεί συνεπεία δυσμενών καιρικών φαινομένων για πάνω από μία ώρα.

Δηλαδή, ο ιδιώτης έχει υποχρέωση να κρατά τον δρόμο ανοιχτό, κάτι που σημαίνει ενεργοποίηση ενός κοστοβόρου μηχανισμού καθαριότητας και ασφάλειας των ανθρώπων, το οποίο δεν θα καταβληθεί αφού η προληπτική απόφαση ήταν του κράτους και όχι της εταιρείας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Επιτελική ανικανότητα»

«Επιτελική ανικανότητα» καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση σχετικά με τους χειρισμούς της απέναντι στην κακοκαιρία. Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «εδώ και δέκα μέρες το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη διαφήμιζε πόσο καλά προετοιμασμένο ήταν για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας». Όμως, «μετά από δέκα μέρες «συσκέψεων», αυτό που κατάφερε με τα πρώτα χιόνια ήταν να αφήσει ολόκληρα νησιά χωρίς ρεύμα μέσα στον παγετό και εν τέλει να κόψει την Ελλάδα στα δύο με τη μόνη λύση που γνωρίζει διά πάσα νόσο: Απαγόρευση κυκλοφορίας». «Η επιτελική ανικανότητα στα καλύτερά της», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε μας στο facebook: