Κλείνουν άρον άρον σχολεία – Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού

20 Απριλίου, 2021 7:49 ΜΜ
More videos

Πριν συμπληρωθεί καλά καλά η δεύτερη εβδομάδα από το άνοιγμα των Λυκείων, μία μία οι σχολικές μονάδες ή τα σχολικά τμήματα βάζουν ξανά λουκέτο λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr από τον ΕΟΔΥ,  η διασπορά στα σχολεία είναι και πάλι τεράστια ενώ σύμφωνα και με τα στοιχεία από τον πίνακα του υπουργείου Παιδείας, οι σχολικές μονάδες ή τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή είναι εκατοντάδες. 

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για Λύκεια καθώς είναι τα μόνα που λειτουργούν ωστόσο έχουν αναστείλει την λειτουργία τους και ειδικά σχολεία. Σύμφωνα με τον πίνακα που αναρτώνται τα σχολεία και τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού σε πλήρη αναστολή βρίσκονται το 1,8929% των σχολικών μονάδων και σε μερική αναστολή το 0,9688%.

Δείτε εδώ τον πίνακα από το υπουργείο Παιδείας

Καθηγητές και δάσκαλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τα self tests από μόνα τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ανασταλτικά για την διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία. Ανήμποροι οι καθηγητές να ελέγξουν αν τα παιδιά ακολουθούν σωστά τη διαδικασία αυτοελέγχου, προσπαθούν όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες να κάνουν μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους και να υπενθυμίζουν στους μαθητές να φορούν σωστά τις μάσκες τους.

Η κυβέρνηση επέλεξε να ανοίξει και πάλι τα Λύκεια έπειτα από πέντε μήνες εναποθέτοντας όλες της τις ελπίδες στα self tests, χωρίς ωστόσο να λάβει επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς με αποτέλεσμα όπως φαίνεται από τις πρώτες κι όλας ημέρες το πείραμα να οδεύει προς πλήρη αποτυχία. 

Ακολουθήστε μας στο facebook: