Κλείνει η μουσική μετά τις 23.00 σε Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη

4 Ιουνίου, 20221:37 ΠΜ

Κλείνει η μουσική μετά τις 11 το βράδυ και στη Βάρη, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη. Στα βήματα του δήμου Αλίμου, άλλος ένας δήμος του παραλιακού μετώπου παίρνει αυστηρά μέτρα κατά της ηχορύπανσης τις βραδινές ώρες, η οποία προκύπτει κυρίως από καταστήματα εστίασης. Στόχος του να προστατεύσει τους κατοίκους από τη φασαρία τις νυχτερινές ώρες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και μετά από τη σχετική εισήγηση του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, προχώρησε στην ψήφιση νέου κανονισμού λειτουργίας της πόλης για την προστασία από δραστηριότητες που δεν αφήνουν τους κατοίκους να κοιμηθούν και την ηχορύπανση. Ο νέος κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλλο, ο δήμος καλείται ν’ αντιμετωπίσει μικρή μερίδα καταστημάτων εστίασης, οι οποίες συστηματικά επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά, παίζοντας μουσική σε ένταση υψηλότερη του επιτρεπτού και αναστατώνοντας την πόλη όλες τις ώρες της νύχτας.

Βάσει του νέου κανονισμού, αποφασίστηκε η απαγόρευση παράτασης του ωραρίου λειτουργίας μουσικής στις επιχειρήσεις εντός σχεδίου πόλεως και του οικιστικού ιστού, μετά το προβλεπόμενο ωράριο, το οποίο λήγει στις 23:00 το καλοκαίρι και στις 22:00 το χειμώνα. Σε περίπτωση παράβασης του ωραρίου, προβλέπεται η άμεση επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ από τη Δημοτική Αστυνομία.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News