«Κλειδώνει» η Πρωτοχρονιά με κλειστή την εστίαση – Έρχονται νέα μέτρα για σπίτια

29 Δεκεμβρίου, 202112:28 ΜΜ

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες – Μέτρα και για τα Ρεβεγιόν στα σπίτια θέλουν οι ειδικοί

«Κλειδώνει» η Πρωτοχρονιά με εν ισχύ τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αρχικά για την 3η του Ιανουαρίου, ανατρέποντας τα δεδομένα για την παραμονή, τα ρεβεγιόν και το πως θα δουλέψουν τα μαγαζιά στην εστίαση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes, τα μέτρα για πριν την Πρωτοχρονιά θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο και για νέα μέτρα.

Το πρωί της Τετάρτης (29/12) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιστρέφει από τα Ιωάννινα, θα προεδρεύσει της σύσκεψης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον Σωτήρη Τσιόδρα και άλλους επιστήμονες και στις 12 συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών για να κάνει τις τελικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση και να ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Τα μέτρα συζητείται να τεθούν σε ισχύ ακόμη και από το απόγευμα της Τετάρτης ή το αργότερο από τις 6 το πρωί της Πέμπτης (30/12).

Σύμφωνα με πληροφορίες που επί της ουσίας επιβεβαίωσε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτός από την επίσπευση των μέτρων, έρχονται και νέες απαγορεύσεις. Οι απαγορεύσεις που είναι στο τραπέζι είναι οι εξής τρεις: 

– Κλείσιμο της εστίασης νωρίτερα από τις 12 το βράδυ. 

– Απαγόρευση μουσικής 

– Όριο ατόμων για τα ρεβεγιόν στα σπίτια. 

Νωρίτερα, σήμερα, ο Γ. Οικονόμου, τόνισε ότι «πάντα χρειάζεται να προσαρμόζει κανείς την τακτική του στα μεγέθη της πανδημίας έτσι όπως εξελίσσεται». Ενδεχομένως, η επιτροπή να εισηγηθεί να έρθουν τα μέτρα λίγο νωρίτερα, ανέφερε, τονίζοντας πως πρόκειται για αναγκαία παρέμβαση.

«Πρέπει να παρέμβουμε στους χώρους όπου παρατηρείται υπερμετάδοση, στην εστίαση, τη διασκέδαση, τα γήπεδα για να αναχαιτίσουμε τη διασπορά του ιού στον τρόπο και το μέτρο που μπορούμε», συνέχισε ενώ υπογράμμισε πως με τη στρατηγική που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα, καταφέραμε όλοι μαζί να σώσουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εορταστικού τζίρου και να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με έναν τρόπο πολύ καλύτερο σε σχέση με πέρυσι.

Ποια είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

-Οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα έχουν ωράριο έως τις 24:00, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα. Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες. Η μουσική θα διακόπτεται όταν δεν θα τηρούνται οι περιορισμοί.

-Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

-Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.

-Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News