Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
αυτοκίνηταΟι κλέφτες αυτοκινήτων χρησιμοποιούν μια νέα τεχνική για να σπάνε τα τζάμια

Οι κλέφτες αυτοκινήτων χρησιμοποιούν μια νέα τεχνική για να σπάνε τα τζάμια

Τα αυτοκίνητα αποτελούν εύκολο στόχο για τους κλέφτες. Βρίσκονται σε κίνδυνο όταν τα παρκάρετε σε χώρο που δεν φυλάσσεται, αλλά όπως και να έχει, οι κακοποιοί βρίσκουν τρόπους να ξεπεράσουν το προσωπικό ασφαλείας. Ένας τρόπος για να κλέψουν οχήματα, είναι με τη χρήση μικρών κεραμικών τμημάτων, ώστε να σπάσουν τα παράθυρα.

Ο λόγος που τα επιλέγουν, είναι πως μπορούν να περάσουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Τις αποκαλούν «πέτρες νίντζα»

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για κεραμικά θραύσματα. Τα κομμάτια που έσπασαν, προήλθαν από το χτύπημα ενός αντικειμένου στο κεραμικό τμήμα ενός μπουζί.

Μπορεί να δείχνουν αβλαβή, αλλά προκαλούν αρκετές ζημιές

Ένα άρθρο στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Κεραμικής Εταιρείας, εξηγεί: «Τα σκληρά κεραμικά θραύσματα, μπορούν εύκολα να σπάσουν ένα τζάμι. Ο λόγος είναι πως προκαλούν γρατσουνιές που διαπερνούν την υπόλοιπη επιφάνεια του τζαμιού. Μόλις ξεκινήσει μια ρωγμή, εξαπλώνεται γρήγορα».

Οι κλέφτες, μπορούν εύκολα να κρύψουν τις κεραμικές πέτρες

Σύμφωνα με το National Geographic: «Αυτό συμβαίνει γιατί το γυαλί που χρησιμοποιείται για τα πλευρικά παράθυρα των περισσότερων οχημάτων, κατασκευάζεται με εξαιρετικά υψηλή επιφανειακή τάση πίεσης και υψηλή εσωτερική εφελκυστική τάση».

Το γυαλί των πλευρικών παραθύρων είναι ισχυρό και ανθεκτικό. Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να θρυμματιστεί σε χιλιάδες μικροσκοπικά κομμάτια, αν υπάρξει ένα σπασμένο σημείο. Τα παρμπρίζ από την άλλη πλευρά, είναι γενικά κατασκευασμένα από πλαστικοποιημένο γυαλί ασφαλείας, οπότε οι κεραμικές πέτρες δεν λειτουργούν πάνω τους.

Πράγματι, οι κλέφτες αυτοκινήτων έχουν γίνει πολύ δημιουργικοί

Το National Geographic, επίσης αναφέρει: «Αν πετάξετε τα θραύσματα σε ένα πλευρικό παράθυρο με μέτρια ταχύτητα, (τα κομματάκια του εξαιρετικά σκληρού κεραμικού οξειδίου), θα εστιάσουν την ενέργεια κρούσης σε μια αρκετά μικρή περιοχή, προκαλώντας ρωγμές. Έτσι, απελευθερώνεται η εσωτερική ενέργεια και σπάει το γυαλί.»

Αυτά τα κεραμικά θραύσματα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Αυτά τα κεραμικά κομματάκια, μπορεί να προέλθουν από διάφορα αντικείμενα. Έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και για καλό. Για παράδειγμα, μπορεί να κλειδωθήκατε έξω από το αυτοκίνητό σας και πρέπει να μπείτε οπωσδήποτε μέσα για να πάρετε κάτι που θα σας σώσει τη ζωή (ένα φάρμακο ίσως). Επίσης, ίσως στο όχημα βρίσκεται ένα παιδί ή ένας άνθρωπος που χρειάζεται βοήθεια. Ένα ακόμη πιο τρομακτικό σενάριο, είναι το αμάξι να κινδυνεύει να πάρει φωτιά και κάποιος να βρίσκεται στο εσωτερικό του.

Μπορεί να είναι τρομακτικά, αλλά εξίσου πιθανά να συμβούνc9e4b9bd9bf48b8e71f08f6780ac2648

The American Ceramic Society

Αυτές οι περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης», μπορεί να περιλαμβάνουν παιδιά ή κατοικίδια, που κλειδώθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο. Σε τέτοιες καταστάσεις, πρέπει να είστε ευγνώμονες που υπάρχει ένας σχετικά εύκολος τρόπος να σπάσετε το παράθυρο του αυτοκινήτου, χωρίς να περιμένετε ώρες μέχρι να έρθει ένας ειδικός.

Τα πιο σημαντικά