Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχονται «καλοκαιρούγεννα» νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και χαλάζι – Πoυ θα χτυπήσει

8 Ιουνίου, 20234:35 ΜΜ

Ο καιρός αλλάζει σε όλη τη χώρα, το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ειδικότερα, άστατος παραμένει ο καιρός, με φυσιολογικές θερμοκρασίες και βροχοπτώσεις, παρά το γεγονός ότι έχει μπει ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για έντονες και επικίνδυνες καταιγίδες, σε όλη τη χώρα, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο μετεωρολόγος του Open, όπως υπογραμμίζει στο maroysakis.gr «με τις ασταθείς αέριες μάζες να μη λένε να απομακρυνθούν από τη χώρα μας, αναμένεται να κυλήσουν και οι επόμενες αρκετές ημέρες με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικά ισχυρών και επικίνδυνων καταιγίδων.

Μια νέα πυροδότηση της αστάθειας αναμένεται το Σαββατοκύριακο, αλλά και στις αρχές της άλλης εβδομάδας, προκαλώντας ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες σε πολλές περιοχές του ηπειρωτικού κορμού αλλά και του δυτικού και βόρειου Αιγαίου.

Ασταθής ο καιρός σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλώνονται στον ηπειρωτικό κορμό, κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών, ενώ μέσα στη νύχτα, αλλά και κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών θα επηρεάζουν θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και αυτό συμβαίνει διότι μέσα στην ημέρα η ξηρά αποθηκεύει μεγάλα ποσά θερμότητας, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί οι θαλάσσιες εκτάσεις εμφανίζονται πιο θερμές, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα αυτά αστάθειας να μετατοπίζονται προς τα εκεί, διότι για να δημιουργηθούν και να συντηρηθούν στην εποχή την οποία βρισκόμαστε χρειάζονται αυτή τη θερμότητα σε συνδυασμό με τον ψυχρότερο αέρα στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Καταιγίδες επικίνδυνες ακόμη και για την ανθρώπινη ζωή.

Όπως τονίζουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, αυτά τα φαινόμενα αστάθειας μπορεί χρονικά να μην έχουν μεγάλη διάρκεια, σε τοπικό επίπεδο όμως μπορεί να προκαλέσουν πολλά και σημαντικά προβλήματα ακόμη και απώλεια ανθρώπινης ζωής. Αυτό οφείλεται στην εκδήλωση των κεραυνών οι οποίοι εξαιτίας της έντονης αστάθειας εμφανίζουν μεγάλη ισχύ αλλά και συχνότητα.

Έτσι θα πρέπει να απομακρυνόμαστε από θάλασσες και ακτές αλλά και από υψηλά σημεία αναζητώντας προστατευμένες περιοχές. Προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν και από το χαλάζι όπως και από τον μεγάλο όγκο νερού».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την αστάθεια του καιρού όλο το καλοκαίρι

Μάλιστα, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως φέτος βλέπει καλοκαιρούγεννα.΄

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News