Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΚλαίει η Παναγία – Όλη η Ελλάδα θρηνεί τα παιδιά της: Νεκρός...

Κλαίει η Παναγία – Όλη η Ελλάδα θρηνεί τα παιδιά της: Νεκρός και ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης, ολοκληρώθηκαν οι έρευνες

Νεκρός εντοπίστηκε ο σμηναγός, Ευστάθιος Τσιτλακίδης, του μοιραίου Phantom που συνετρίβη νοτίως της Ανδραβίδας, έπειτα από ενδελεχείς έρευνες.

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε το θρίλερ της πτώσης του μοιραίου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, καθώς μετά τον θάνατο του 29χρονου Υπομηναγού, Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, επιβεβαιώθηκε τώρα από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και ο θάνατος του 31χρονου Σμηναγού, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, η οικογένεια του οποίου ήλπιζε για ένα θαύμα μέχρι και σήμερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωσή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης που κατέπεσε με το F-4 Phantom ανοιχτά της Ανδραβίδας τη Δευτέρα είναι νεκρός.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι έρευνες ολοκληρώθηκαν ενώ η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.
Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ».

Τα πιο σημαντικά