«Κιβωτός του Κόσμου»: Θα προχωρήσει σε μηνύσεις – «Ψευδείς και συκοφαντικές οι καταγγελίες»

20 Νοεμβρίου, 2022 3:37 ΠΜ
More videos

Ανακοίνωση στο προφίλ της στο Facebook έκανε πριν από λίγη ώρα η «Κιβωτός του Κόσμου» σχετικά με τις καταγγελίες που φιλοξενεί η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» κάνει λόγο για ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, ενώ αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις.

Πάντως, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι διαβεβαιώνει ότι έγινε έρευνα και δεν βρέθηκε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο, ενώ στην πρώτη ανακοίνωσή της οργάνωσης δύο ημέρες πριν η Κιβωτός του Κόσμου ανέφερε ότι έμαθε από τα δημοσιεύματα για τις καταγγελίες…

Στη νέα ανακοίνωσή της η «Κιβωτός του Κόσμου» αναφέρει:

«Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων)περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς ψευδείς και αβάσιμες. Τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση των αρχών, οι οποίες δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας.

Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητούμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας και τους χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρικτές του που ανιδιοτελώς δίνουν και την ψυχή τους για την ευόδωση των στόχων του.

Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση».