Η κυβέρνηση απέκλεισε δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ και ΑΝΤ1 από την επίσκεψη Τσίπρα στα καμένα

16 Αυγούστου, 2017 9:46 ΜΜ
More videos

Τον εκδικητικό του εαυτό, μαρτυρώντας όμως και τον εκνευρισμό του, αποφάσισε να δείξει ο Αλέξης Τσίπρας, για την κριτική που δέχθηκε για την απουσία του την περίοδο που οι μεγάλες πυρκαγιές βρίσκονταν σε εξέλιξη και το γεγονός πως τα κανάλια μετέδωσαν ρεπορτάζ από τις πυρκαγιές. Όπως καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ, οι συνεργάτες του Τσίπρα διέταξαν τον αποκλεισμό δημοσιογράφων από τον ΣΚΑΙ και τον ΑΝΤ1 από την κάλυψη της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις καμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Άλλωστε είχαν προηγηθεί η προκλητικές ανακοινώσεις του Παύλου Πολάκη που είχε επιτεθεί στον ΣΚΑΙ πως παρουσιάζει το «οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών για να ρίξει την κυβέρνηση» αλλά και οι σχετικές δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη για ψεύτικες εικόνες από τα μέτωπα της φωτιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ενωση «δεν επετράπη η κάλυψη της επίσκεψης σε δύο δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και στον Ταμία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Χρήστο Μαζανίτη, που απομακρύνθηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον τόπο της επίσκεψης».

Πρόκειται για τους δημοσιογράφους του ΑΝΤ1, Χρήστο Μαζανίτη και του ΣΚΑΙ, Μιχάλη Τεζάρη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

«Σήμερα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το φυλάκιο της Αγίας Κυριακής, στο Πολυδένδρι Αττικής, προκειμένου να συνομιλήσει με το προσωπικό της Πυροσβεστικής, που επί τρεις ημέρες καταβάλλει υπεράνθρωπο αγώνα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Όμως, παρόλο που η επίσκεψη καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και πλήθος φωτογράφων, αστυνομικοί που βρίσκονταν στα μπλόκα γύρω από την περιοχή της Αγίας Κυριακής έκαναν επιλογή των δημοσιογράφων που θα κάλυπταν το γεγονός. Στο πλαίσιο αυτών των εντολών, δεν επετράπη η κάλυψη της επίσκεψης σε δύο δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και στον Ταμία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Χρήστο Μαζανίτη, που απομακρύνθηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον τόπο της επίσκεψης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αντιληφθεί ότι ο ρόλος της στις δύσκολες στιγμές- όπως αυτές των τελευταίων ημερών με τις πυρκαγιές σε Αττική, Ζάκυνθο, Ηλεία και άλλες περιοχές- είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και όχι η επιλογή των δημοσιογράφων που θα καλύψουν ειδησεογραφικά τα γεγονότα».

[mononews] [thema]

Ακολουθήστε μας στο facebook: