Να πόσο εύκολο είναι να αποπλανήσεις μικρά κορίτσια μέσω Facebook!

12 Αυγούστου, 2015 4:37 ΜΜ
More videos

Η σοκαριστική φύση αυτού του βίντεο έχει γίνει δυστυχώς πολύ οικεία στην καθημερινή μας ζωή. Τα παιδιά μαθαίνουν από το σχολείο και το σπίτι τους για τους κινδύνους που κρύβουν οι άγνωστοι.

Υποθέτουμε πως γεμίζοντας τα κεφάλια των παιδιών μιλώντας τους συνέχεια για τους κινδύνους των social media, τα μαθαίνουμε να είναι προσεκτικά και να μην συναντηθούν ποτέ με κάποιον ξένο. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, τα λόγια φαίνεται πως δεν είναι αρκετά για να δημιουργήσουμε τον αντίκτυπο που απαιτείται ώστε να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή.

Ο Coby Persin, ένας φαρσέρ 21 ετών, πραγματοποίησε ένα κοινωνικό πείραμα, με την άδεια των γονέων τριών έφηβων κοριτσιών, στο οποίο προσποιήθηκε έναν νεαρό έφηβο που ήθελε να γίνει φίλος τους συνομιλώντας μαζί τους μέσα από το ψεύτικο προφίλ που είχε φτιάξει στο Facebook. Μετά από μερικές ημέρες φιλικής συνομιλίας προσκάλεσε κάθε ένα από τα τρία κορίτσια να τον συναντήσει. Και στις τρεις περιπτώσεις τα κορίτσια δέχτηκαν να συναντηθούν μαζί του όταν οι γονείς τους έλειπαν από το σπίτι ή δεν ήταν τριγύρω.

Στην πρώτη περίπτωση ο Coby είπε στο 13χρονο κορίτσι πως βρίσκεται στο πάρκο κοντά στο σπίτι της και αυτή χωρίς κανέναν ενδοιασμό βρέθηκε εκεί σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Φτάνοντας στο πάρκο αντί για τον έφηβο του Facebook βρήκε  τον Coby, έναν μεγαλύτερο νεαρό που δεν είχε καμία σχέση με αυτόν στις φωτογραφίες, ο οποίος την αποκάλεσε με το όνομά της και αυτή τον πλησίασε αμέσως. Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε ο πατέρας της ο οποίος ήταν έξαλλος και παράλληλα σοκαρισμένος με αυτό που είχε κάνει η κόρη του.

Στη δεύτερη περίπτωση ο Coby βρίσκεται μαζί με τον πατέρα ενός 12χρονου κοριτσιού στο αυτοκίνητο. Το κορίτσι συνομιλεί με τον Coby και αυτός την ρωτάει πότε μπορούν να βρεθούν.

Το κορίτσι απαντά πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν λείπει ο πατέρας της. Στο τελευταίο μήνυμά της του γράφει πως περιμένει να αποκοιμηθεί ο πατέρας της και τότε θα μπορέσει να βγει και να τον συναντήσει έξω από το σπίτι. Του δίνει μάλιστα και τη διεύθυνση της χωρίς να το σκεφτεί καν.

Ο Coby και ο πατέρας  της βρίσκονται έξω από την πόρτα του σπιτιού και τότε ο Coby της στέλνει μήνυμα πως βρίσκεται απ’ έξω, μέσα σε δευτερόλεπτα η μικρή ανοίγει την πόρτα και βλέπει έντρομη τον πατέρα της ο οποίος μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που έκανε η κόρη του αρχίζει να της φωνάζει. Η μικρή βάζει τα κλάματα και ο πατέρας της προσπαθεί να της εξηγήσει πόσο λάθος ήταν αυτό που έκανε.

Η Τρίτη περίπτωση είναι ίσως η πιο σοκαριστική! Το κορίτσι είναι 14 ετών και εκτός από online συνομιλία είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Coby, ο οποίος βρίσκεται στο αυτοκίνητο μαζί με τους γονείς της. Η μικρή γνωρίζει πως οι γονείς της θα βγουν έξω και πως ο υποτιθέμενος φίλος της θα έρθει να την πάρει με το αυτοκίνητο το οποίο θα οδηγάει ο αδελφός του. Και σε αυτή την περίπτωση το κορίτσι δίνει την διεύθυνση του σπιτιού της στον άγνωστο νεαρό.

Φτάνοντας έξω από το σπίτι οι γονείς φοράνε μαύρες κουκούλες σαν να ήταν απαγωγείς. Ο Coby την ενημερώνει πως έφτασε και περιμένουν να δουν αν θα βγει από το σπίτι. Το κορίτσι βγαίνει από το σπίτι, πλησιάζει το αυτοκίνητο και τον ρωτάει αν είναι ο αδελφός του φίλου της.

Αυτός της λέει πως είναι και αυτή μπαίνει στο αυτοκίνητο. Κλείνοντας την πόρτα ο Coby την αρπάζει από το μπράτσο, το ίδιο και οι γονείς της και αυτή αρχίζει να τσιρίζει. Μετά από λίγο ο πατέρας της, της λέει να σταματήσει και πως πίσω της βρίσκονται οι γονείς της. Την ρωτούν τι σκεφτόταν και πως μπόρεσε να κάνει κάτι τέτοιο μετά από τόσες προειδοποιήσεις που της είχαν κάνει.

Το συγκλονιστικό είναι πως και στις τρεις περιπτώσεις, οι γονείς ήταν απόλυτα σίγουροι πως τα παιδιά τους δεν θα συναντούσαν το νεαρό αγόρι. Το σοκ ήταν μεγάλο για όλους, γονείς και παιδιά! Αφού δείτε το βίντεο, δείξτε το και στα παιδιά σας. Ίσως να τα αφυπνίσει και να πάρουν στα σοβαρά τα λόγια σας.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το για να διαδοθεί παντού!

Ακολουθήστε μας στο facebook: