Κινέζος κατέγραψε κατά λάθος τον θάνατό του σε ουρανοξύστη

11 Δεκεμβρίου, 20177:29 ΜΜ

Ένας γνωστός κινέζος «rooftopper» έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ενός επικίνδυνου «ακροβατικού» στην κορυφή ενός ουρανοξύστη. Μάλιστα, βιντεοσκόπησε κατά λάθος τη θανατηφόρα πτώση του από τον 62ο όροφο του κτιρίου.

Ο Wu Yongning είχε χιλιάδες ακολούθους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, όπου αναρτούσε σύντομα βίντεο, στα οποία εμφανιζόταν να σκαρφαλώνει σε ψηλά κτίρια χωρίς να χρησιμοποιεί εξοπλισμό προστασίας.

Οι θαυμαστές του άρχισαν να ανησυχούν από τον Νοέμβριο, όταν ο 26χρονος σταμάτησε τις αναρτήσεις. Ωστόσο, ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε ένα μήνα αργότερα, από τη σύντροφό του.

Δείτε το βίντεο

Το λεγόμενο «rooftopping», που είναι η αναρρίχηση σε εξαιρετικά ψηλά κτίρια, σε πυκνοκατοικημένες πόλεις, έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Παρά τις ανησυχίες για την επικινδυνότητα, πολλοί επιμένουν ότι η χρήση εξοπλισμού ασφαλείας υπονομεύει την εμπειρία.

Στα βίντεο που αναρτούσε, ο Yongning προειδοποιούσε τους θεατές να μην μιμηθούν τις επικίνδυνες performances του. Ο ίδιος είχε εκπαιδευτεί σε πολεμικές τέχνες και είχε λάβει μέρος στο παρελθόν σε ορισμένες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Όμως, οι αναρτήσεις του στα social media ήταν που τον έκαναν γνωστό και από αυτές κέρδιζε τα περισσότερα χρήματα.

Ο Wu Yongning έχασε τη ζωή του στις 8 Νοεμβρίου, στην πόλη Changsha. Όπως μετέδωσαν κινεζικά μέσα ενημέρωσης, συμμετείχε σε μία δοκιμασία με χρηματικό έπαθλο. Δεν είναι σαφές τι ακριβώς προέβλεπε ο διαγωνισμός ή ποιος τον διοργάνωνε, αλλά σύμφωνα με έναν συγγενή του το βραβείο ήταν 100.000 γουάν (περίπου 12.800 ευρώ).

«Σχεδίαζε να κάνει πρόταση γάμου στη σύντροφό του (την επόμενη μέρα μετά τη δοκιμασία)», μετέδωσε η South China Morning Post , επικαλούμενη έναν συγγενή του. «Χρειαζόταν τα χρήματα για τον γάμο και για ιατρική περίθαλψη για την άρρωστη μητέρα του».

[dailymail] [lifo]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News