Κινέζοι φοιτητές μιλούν άπταιστα ελληνικά και το διαδίκτυο τους αποθεώνει! Στη Σαγκάη από το 1972 σπουδάζουν Ν. Ελληνικά

20 Νοεμβρίου, 20222:14 ΜΜ

Κινέζοι φοιτητές μιλούν άπταιστα ελληνικά και το διαδίκτυο τους αποθεώνει!

Στη Σαγκάη από το 1972 σπουδάζουν Ν. Ελληνικά Κινέζοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης εξέπληξαν τους χρήστες του TikTok μιλώντας άπταιστα ελληνικά σε ένα βίντεο που έγινε viral. poster Το βίντεο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα από τη Marianna Lee, μια Κινέζα η οποία επίσης μιλάει ελληνικά και αγαπά την Ελλάδα.

Μάλιστα, η Μαριάννα ανεβάζει συχνά βίντεο στα social mediamtx όπου τη βλέπουμε να μιλάει ελληνικά και να εξερευνά τις ελληνικές συνήθεις. Στο πρόσφατο βίντεό της, που έγινε viral, παίρνει συνεντεύξεις στον δρόμο από τους φοιτητές, στη γλώσσα μας.

Η Αστερία, η Φανή, ο Οδυσσέας, η Ήβη, η Ανθούλα, ο Ιάσονας και ο Ζήνωνας είναι φοιτητές του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών. Το βίντεο του TikTok παρουσιάζει την ικανότητά τους να μιλούν την ελληνική γλώσσα σαν να ήταν η μητρική τους. …

@mariannalee_

Κινέζοι φοιτητές που μαθαίνουν ελληνικά! #greek #greece🇬🇷 #greece #greeklanguage#languagelearning #polyglot #fy #fyp #china #shanghai #chinese

♬ πρωτότυπος ήχος – mariannalee_

>Η επαρκής προφορά τους, το πλούσιο λεξιλόγιο, ο θαυμασμός τους για τους Έλληνες φιλοσόφους και η αγάπη τους για την ελληνική μυθολογία, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική παρουσιάζονται στις σύντομες συνεντεύξεις τους.

Στο βίντεο μίλησε και η κ. Σοφία Χου, διευθύντρια του τμήματος, η οποία ανέφερε ότι το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης ιδρύθηκε το 1972 και σήμερα αριθμεί περίπου είκοσι με τριάντα φοιτητές. Ήταν το πρώτο τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών στην Κίνα και, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν το μοναδικό.

Στο τμήμα διδάσκουν τρεις Κινέζοι καθηγητές καθώς και μια Ελληνίδα, η Ράνια Καταβούτα, η οποία δήλωσε ότι εργάζεται εκεί τα τελευταία εννέα χρόνια. Εκτός από τα Νέα Ελληνικά, διδάσκει στους φοιτητές και Νεοελληνική Λογοτεχνία. Στόχος της είναι να εξοικειώσει τους φοιτητές με τον ελληνικό πολιτισμό γενικότερα.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News