Κινέζικο εστιατόριο προσφέρει έκπτωση στις γυναίκες ανάλογα με το μέγεθος του στήθους τους

11 Αυγούστου, 20177:42 ΜΜ
More videos

Όσο πιο μεγάλο το στήθος, τόσο μεγαλύτερη η έκπτωση. Αυτός είναι ο αμφιλεγόμενος τρόπος που επέλεξε να διαφημιστεί για αυτόν το μήνα, ένα εστιατόριο στην περιοχή Τσετσιάνγκ της Κίνας. Το μαγαζί, με το όνομα «Trendy Shrimp», ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων με τις προκλητικές εκπτώσεις του, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «χυδαίες» και «μεροληπτικές».

Το Trendy Shrimp, το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Χανγκτσόου, διαφήμισε το ασυνήθιστο σύστημα εκπτώσεών του με μια αφίσα στη βιτρίνα του, στις 31 Ιουλίου.

«Όλη η πόλη ψάχνει για ΣΤΗΘΗ», γράφει η αφίσα, η οποία απεικονίζει διάφορες γυναικείες μορφές ως κινούμενα σχέδια, με διαφορετικό μέγεθος στήθους και έναν πίνακα που δείχνει πόση έκπτωση θα λάβει κάθε γυναίκα, ανάλογα με το μέγεθος του σουτιέν της.

thesun

Σύμφωνα με την αφίσα, κάθε γυναίκα, όποιο μέγεθος σουτιέν και να φορά, θα λάβει κάποια έκπτωση, αν και το ποσοστό διαφέρει σημαντικά από μέγεθος σε μέγεθος. Για παράδειγμα, όσες γυναίκες φορούν μικρό μέγεθος (τύπου A-cup) θα έχουν 5% έκπτωση, ενώ όσες φορούν αρκετά μεγαλύτερο (τύπου G-cup) θα έχουν 65% έκπτωση (στην Κίνα οι εκπτώσεις γίνονται με διαφορετικό τρόπο από τον υπόλοιπο κόσμο, κοινώς, όσο μικρότερο είναι το ποσοστό, τόσο μεγαλύτερη η έκπτωση, γι’ αυτό βλέπετε τα συγκεκριμένα νούμερα στην αφίσα).

qjwb

Ευτυχώς η αφίσα κατέβηκε έπειτα από δύο μέρες, εξαιτίας των αντιδράσεων του κόσμου, όπως είπε ο υπεύθυνος του καταστήματος, Λαν Σενγκάνγκ.

Ο Λαν, ωστόσο, υπερασπίστηκε την προσφορά του μαγαζιού, επιμένοντας πως οι πελάτες τους είχαν ανταποκριθεί θετικά σε αυτή. «Όταν ξεκίνησε η προσφορά, ο αριθμός των πελατών αυξήθηκε κατά 20%», ανέφερε. «Κάποια από τα κορίτσια που γνωρίσαμε ήταν πολύ περήφανα – δεν είχαν τίποτα να κρύψουν», πρόσθεσε.

qjwb

Άλλο ένα εστιατόριο που ήρθε αντιμέτωπο με την κοινή γνώμη λόγω μιας τακτικής που κάποιοι άνθρωποι βρήκαν μεροληπτική, είναι το παρακάτω.

Το cafe «Handsome Her» στην Αυστραλία, δήλωσε πως θα χρεώνει τους άντρες πελάτες του 18% περισσότερο από τις γυναίκες, ένα ποσοστό που αναλογεί στο μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων και το ποσό της επιπλέον χρέωσης θα πηγαίνει σε κάποια οργάνωση που αγωνίζεται για την ισότητα των γυναικών (ο «φόρος» αυτός θα επιβαλλόταν μόνο μια φορά το μήνα). Το συγκεκριμένο ποσοστό μάλιστα, δεν ήταν τυχαίο.

Πρόκειται για το ίδιο ποσοστό που χάνουν οι γυναίκες από το μισθό τους, ακόμη κι αν κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με τους άντρες, καθώς κερδίζουν μόνο το 82% του μισθού που δίνεται σε αυτούς, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας.

[huffingtonpost]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News