Κινέζοι πουλούν σακούλες με «καθαρό αέρα» του βουνού και θησαυρίζουν

24 Μαρτίου, 20161:12 ΠΜ
More videos

Αυτές οι εικόνες δεν είναι απόσπασμα από κάποια στημένη φωτογράφηση ή διαφήμιση αλλά πρόκειται για Κινέζους πωλητές οι οποίοι προσφέρουν σε σακούλες «φρέσκο καθαρό αέρα» έχοντας στήσει πάγκο σε έναν δημοφιλή προορισμό για πεζοπορία σε βουνό της Κίνας.

Visitors-purchase-clean-air-in-north-area-of-Guangdong-Province

Οι επισκέπτες που βρίσκονται στο βουνό της νότιας επαρχίας Γκουανγκντόνγκ της Κίνας μπορούν να αγοράσουν μια σακούλα με καθαρό αέρα έναντι 1,5 – 4,5 δολαρίων (ανάλογα με το μέγεθος) και να την πάρουν μαζί τους για να απολαύσουν φρέσκο βουνίσιο αέρα όταν θα βρεθούν στην πόλη.

Residents-sell-clean-air-to-visitors-in-north-area-of-Guangdong

Οι κάτοικοι των χωριών στο βουνό της Κίνας ανακάλυψαν όπως φαίνεται μια νέα κερδοφόρα επιχείρηση πουλώντας «αέρα κοπανιστό» στους κατοίκους των αστικών κέντρων και στους άλλους επισκέπτες.

006pgwcRjw1f23me9wkw2j30sg0iz0x2

Με τα προβλήματα της ρύπανσης της Κίνας να μην δείχνουν σημάδια βελτίωσης, οι Κινέζοι που ζουν στις τυλιγμένες με μολυσμένο αέρα πόλεις ψάχνουν διαφυγή σε απομακρυσμένες περιοχές για μια πάρουν μια… ανάσα. Πλέον μπορούν να πάρουν λίγο από αυτόν τον αέρα μαζί τους στην πόλη…

Visitors-collect-clean-air-in-north-area-of-Guangdong-ProvinceSOCIAL-IMAGE

Πολλοί τουρίστες που έκαναν πεζοπορία σε αυτό το μονοπάτι του βουνού μόλις είδαν τους πάγκους με το ιδιαίτερο προϊόν που πουλούσαν οι κάτοικοι, έσπευσαν να βγάλουν φωτογραφίες και να τις δημοσιεύσουν στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που πουλάνε τον «καθαρό αέρα», τον έχουν συλλέξει από την «καρδιά του βουνού» και οι επισκέπτες δίνουν τα χρήματά τους είτε για να πάρουν μια ανάσα εκείνη την ώρα είτε για να τον πάρουν και να τον απολαύσουν αργότερα στο σπίτι τους. Κάποιες σακούλες έχουν μέσα ακόμη και πέταλα λουλουδιών για να μυρίζουν ακόμη πιο ωραία και να δίνουν μια ευχάριστη αίσθηση σε όσους ζουν στα αστικά κέντρα.

7d1641fbjw1f22l3ndpg2j20sg0izwjv

Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν και τις φωτογραφίες από τα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι σαφές αν αυτού του είδους η επιχείρηση είναι νόμιμη από τις Αρχές αλλά διάφορα σχόλια των χρηστών στο διαδίκτυο ανέφεραν ότι οι πωλητές θα έκαναν «χρυσές δουλειές» αν μετέφεραν τις σακούλες οι ίδιοι στα αστικά κέντρα και τις πουλούσαν εκεί.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News