Κίνα: Το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε διαλυθεί το 1991!

1 Απριλίου, 202210:10 ΜΜ
More videos

Η Κίνα πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε διαλυθεί αφού η ΕΣΣΔ, για την οποία δημιουργήθηκε για να περιορίσει, δεν υπήρχε πλέον, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιτζιάν. Αντίθετα, επεκτάθηκε και στρίμωξε τη Ρωσία, προκαλώντας αιματοχυσία στην Ουκρανία, είπε ο Ζάο.

«Ως προϊόν του Ψυχρού Πολέμου, το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε γίνει ιστορία όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση», είπε κατά τη διάρκεια μιας καθημερινής συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή, όταν ρωτήθηκε για τις παρατηρήσεις σχετικά με τον ρόλο του ΝΑΤΟ ως γεωπολιτικού εργαλείου των ΗΠΑ που έκανε η Ρωσίδα ομόλογός του, Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Ζάο είπε πως το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε προς τα ανατολικά στην Ευρώπη για δεκαετίες, κατά παράβαση των υποσχέσεων που δόθηκαν στη σοβιετική ηγεσία. Αυτό ώθησε τη Ρωσία «σε μια γωνία βήμα προς βήμα», οπότε τελικά, το ΝΑΤΟ ήταν «ο εμπνευστής και ο μεγαλύτερος υποκινητής της κρίσης στην Ουκρανία» εκ μέρους των ΗΠΑ, δήλωσε, προσθέτοντας πως ο οργανισμός θα πρέπει να σκεφτεί ποια είναι η συμβολή του στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τα δυτικά έθνη για κλιμάκωση των εντάσεων με τη Ρωσία, λέγοντας ότι η άρνησή τους να αντιμετωπίσουν τις νόμιμες ανησυχίες της Μόσχας για την ασφάλεια ήταν η αιτία της κρίσης. Αρνήθηκε να συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντάς τις παράνομες και ανίκανες να επιλύσουν προβλήματα.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατηγόρησαν την Κίνα ότι βρίσκεται στη «λάθος πλευρά της ιστορίας» στην Ουκρανία, απειλώντας το Πεκίνο με τιμωρία εάν υποστηρίξει τη ρωσική στρατιωτική εκστρατεία.

Πηγή: freepen.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News