Η Κίνα μόλις απαγόρευσε οριστικά την πώληση ελεφαντόδοντου.

4 Ιανουαρίου, 2017 4:40 ΜΜ
More videos

Μέχρι το τέλος του 2017, όλο το εμπόριο ελεφαντόδοντου στην Κίνα θα έχει απαγορευτεί σύμφωνα με τους νέους κανόνες της κινεζικής κυβέρνησης. Η Άιλι Κανγκ, η διευθύντρια της Ασιατικής Κοινότητας Προστασίας Άγριας ζωής έγραψε: «Αυτά είναι εκπληκτικά νέα πως θα σταματήσει η μεγαλύτερη αγορά ελεφαντόδοντου στον κόσμο. Είμαι πολύ περήφανη για τη χώρα μου. Με αυτή την απόφαση θα βοηθήσει να διασφαλιστεί πως οι ελέφαντες έχουν μια ευκαιρία να παλέψουν και να νικήσουν την εξαφάνιση.»

Ως σήμερα, 20.000 με 30.000 ελέφαντες θανατώνονταν για λόγους λαθροθηρίας κάθε χρόνο. Ο πληθυσμός των ελεφάντων έχει μειωθεί κατά 30% τα τελευταία 7 χρόνια και τώρα υπάρχουν λιγότεροι από 400.000 άγριοι ελέφαντες στην Αφρική.

Το ελεφαντόδοντο συνήθως καταλήγει να πωλείται στην Ασία και η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής. Ως εκ τούτου, η κινεζική απαγόρευση σχετικά με τις πωλήσεις ελεφαντόδοντου είναι μια πραγματική κίνηση που θα βοηθήσει τον παγκόσμιο πληθυσμό ελεφάντων.

Ως το τέλος του 2017, θα έχει απαγορευτεί κάθε εμπορευματοποίηση ελεφαντόδοντου στην Κίνα.

«Αυτά είναι εκπληκτικά νέα που θα σταματήσουν την μεγαλύτερη αγορά ελεφαντόδοντου.»

«Είμαι πολύ περήφανη για τη χώρα μου που θα βοηθήσει να διασφαλιστεί πως οι ελέφαντες θα έχουν μια ευκαιρία να παλέψουν και να νικήσουν την εξαφάνιση.»

Fred Dufour / AFP / Getty Images

Ως σήμερα, 20.000 με 30.000 ελέφαντες θανατώνονταν για λόγους λαθροθηρίας κάθε χρόνο.

Ο πληθυσμός των ελεφάντων έχει μειωθεί κατά 30% τα τελευταία 7 χρόνια.

Thomas Mukoya / Reuters

 Σήμερα υπάρχουν λιγότεροι από 400.000 άγριοι ελέφαντες στην Αφρική.

[State Council China] [buzzfeed]