Οι 7 λόγοι που πρέπει να κοιμόμαστε… γuμνοί!

30 Ιουλίου, 20157:43 ΜΜ
More videos

Ο ύπνος είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε το βράδυ. Συνεπώς, οφείλετε να κοιμάστε επαρκώς το βράδυ και τις κατάλληλες ώρες για να λαμβάνετε όλα τα οφέλη του.

Μάλιστα, τα πλεονεκτήματα αυξάνονται όταν κοιμάστε χωρίς ρούχα καθώς συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σας και στην ψυχική σας ηρεμία. Μερικά από τα οφέλη λοιπόν του να κοιμάστε γuμνoί κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι τα ακόλουθα:

1. Νιώθετε πιο άνετα και βολικά χωρίς να δυσκολεύεστε να σας πάρει ο ύπνος αφού διατηρείτε τη κατάλληλη θερμοκρασία στο σώμα σας. Δεν σας ζεσταίνουν τα ρούχα αλλά ούτε κρυώνετε, καθώς αρκούν τα σκεπάσματα.

2. Αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι και πιο ελεύθεροι. Απλά φανταστείτε την αίσθηση ότι είστε στο κρεβάτι γuμνοί. Είστε ελεύθεροι από το παντελόνι και το εσώρουχό σας. Είναι ακριβώς σαν να βρίσκεστε ανάμεσα σε δύο δροσερά φύλλα με αποτέλεσμα να αισθάνεστε χαρά απολαμβάνοντας έναν ήρεμο ύπνο.

3. Βοηθάει να έρχεστε σε επαφή με το έτερον σας ήμισυ και να κρατάτε τη σωματική επικοινωνία ενεργή. Αυτό το είδος της επαφής μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μια καλύτερη σεξουαλική ζωή. Διότι όταν κοιμάστε γuμνοί απελευθερώνονται άφθονες ποσότητες οξυτοκίνης, η οποία είναι ο νευροδιαβιβαστής που σας βοηθάει να αισθάνεστε θετικά συναισθήματα για τον αγαπημένο σας.

4. Για πρώτη φορά το σώμα σας μπορεί να αναπνεύσει. Τα ιδιωτικά μέρη, οι μασχάλες σας και τα πόδια γενικά περιορίζονται όλη την ημέρα και συχνά καλύπτονται από πολλαπλά στρώματα, ακόμα και το καλοκαίρι. Δώστε στα μέρη αυτά την ευκαιρία να αναπνεύσουν. Η πρακτική αυτή μειώνει τον κίνδυνο των ασθενειών του δέρματος.

5. Βοηθάει στη ρύθμιση της κορτιζόλης. Η κορτιζόλη είναι μια πολύ περίεργη χημική ουσία στο σώμα, αλλά μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Όταν κοιμάστε γuμνοί βοηθάει να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας, ώστε το σώμα σας να μπορεί να δημιουργήσει μία ποσότητα κορτιζόλης. Όταν κοιμάστε τα επίπεδα της κορτιζόλης σας τείνουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ακόμη και όταν ξυπνήσετε.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο άγχος και αύξηση του σωματικού βάρους. Συνεπώς, κοιμηθείτε γuμνοί ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας σε χαμηλά επίπεδα και να κοιμηθείτε καλά, ώστε το σώμα σας να μπορεί σωστά να παράγει και να ρυθμίζει την κορτιζόλη.

6. Εξισορροπεί τη μελατονίνη και την αυξητική ορμόνη. Αυτές οι χημικές ουσίες βοηθούν το σώμα σας προλαμβάνοντας τη γήρανση. Όταν κοιμάστε με τα ρούχα, το σώμα σας θερμαίνεται και εμποδίζει την αποτελεσματική χρήση αυτών των ορμονών. Οπότε αν φοράτε ρούχα στον ύπνο σας, γερνάτε πιο γρήγορα.

7. Προλαμβάνει τις ασθένειες από τα γεννητικά όργανα. Για τους άνδρες, οι ψυχρότερες συνθήκες ύπνου επιτρέπει τους όρχεις να παραμένουν σε θερμοκρασία ψυγείου. Αυτό βοηθάει να κρατήσετε το σπέρμα σας υγιές και το αναπαραγωγικό σύστημα σας να λειτουργεί κανονικά. Για τις γυναίκες, οι πιο δροσερές συνθήκες ύπνου μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσουν στην πρόληψη των λοιμώξεων από ζυμομύκητες.

Πηγή: flowmagazine

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News