Κιλκίς: Δεν επέτρεψαν να ταφεί μοναχή που σκοτώθηκε σε τροχαίο

2 Απριλίου, 2018 4:29 ΜΜ
More videos

Σάλο έχει προκαλέσει στους εκκλησιαστικούς κύκλους η απαγόρευση της ταφής της μοναχής Δήμητρας, μίας εκ των θυμάτων του πολύνεκρου τροχαίου που σημειώθηκε πριν από μερικές κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια, στη Μονή της μετανοίας της στην περιοχή της Καρδίτσας.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η Ηγουμένη της Μονής (προφανώς κατ’ εντολή του οικείου Μητροπολίτη) απαγόρευσε προφορικά και χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις να ταφεί η αδικοχαμένη μοναχή στο κοιμητήριο της Μονής, όπου ήταν εγγεγραμμένη και μάλιστα ήταν διορισμένη και στο Ηγουμενοσυμβούλιο αυτής. Τελικά τάφηκε σε άλλο μοναστήρι στην περιοχή της Θήβας.

Είναι πραγματικά αδιανόητο, επισημαίνουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, άνθρωποι της αγάπης να φέρονται με αυτόν τον τρόπο σε έναν νεκρό και μάλιστα θύμα ενός τραγικού τροχαίου. Όποια και αν είναι η αιτία μιας τέτοιας ακραίας συμπεριφοράς, όποια και αν ήταν αυτά που τους χώριζαν εν ζωή, τα πάντα οφείλουν να παραμεριστούν μπροστά στον θάνατο.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι σχολιάζουν πως μια οφειλόμενη εξήγηση από την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων είναι αναγκαία. Τέτοιες συμπεριφορές σκανδαλίζουν και διώχνουν τον κόσμο από την Εκκλησία.

Δείτε και τα σχετικά έγγραφα παρακάτω:

[thesstoday]