Κικίλιας: «Σίγουρα τα πράγματα δεν πάνε καλά – Aνοιχτό το ενδεχόμενο σκληρού lockdown»

2 Φεβρουαρίου, 2021 10:21 ΜΜ
More videos

«Σίγουρα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά» τόνισε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σχετικά με την εξέλιξη των κρουσμάτων του κορoνοϊού στην Ελλάδα. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 στην Αττική ο Βασίλης Κικίλιας αν το εισηγηθούν οι ειδικοί.

Ο κ. Κικίλιας άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο αυστηρά μέτρα, με ένα σκληρό lockdown αν χρειαστεί, αν και παρέπεμψε στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

«Ορθώς λαμβάνονται μέτρα για να πάρει ανάσα η οικονομία,  αλλά για το Υπουργείο Υγείας προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής» τόνισε σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων, έστω και με click in shop και click away στο λιανεμπόριο την τελευταία εβδομάδα.

«Το πρώτο μέλημα είναι να προστατέψουμε αλλήλους» υπογράμμισε ο Υπουργός, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα, για το ενδεχόμενο  να υπάρξει «σκληρό» lockdown,  παρέπεμψε στη συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή, η οποία εισηγείται στην κυβέρνηση ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Σίγουρα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά» παραδέχθηκε ο κ. Κικίλιας, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αλλά επισήμανε ότι είναι καλύτερη η κατάσταση στην Ελλάδα από ό,τι σε πολλά άλλα κράτη. «Βλέπουμε τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες, ο κακός χαμός» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και σε «τεράστια προβλήματα σε άλλες χώρες με τις αντιδράσεις κατά των μέτρων» επισημαίνοντας ότι «αυτό δε συμβαίνει στην Ελλάδα».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο τα μέτρα να είναι «ακορντεόν» (δηλαδή να εναλλάσσονται άνοιγμα με κλείσιμο καταστημάτων) ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως θα ληφθούν αποφάσεις για ό,τι «είναι θεμιτό και λογικό» και κατέληξε στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του στο Star:   «Πρέπει να τα καταφέρουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».

Πηγή: star.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: