Κικίλιας: «Καλούμε κάθε Γερμανό που θέλει να έρθει κοντά μας αυτόν τον χειμώνα, να ζήσει εδώ – μακριά από τις κρίσεις»

18 Ιουλίου, 20221:44 ΜΜ

Αίσθηση έχει προκαλέσει στα διεθνή ΜΜΕ η πρόσφατα, πρωτότυπη, δήλωση του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια με την οποία καλεί τους Γερμανούς να ξεχειμωνιάσουν στην Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, τα εξοντωτικά τιμολόγια αλλά και την πιθανότητα να μείνουν χωρίς θέρμανση.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο Βασίλης Κικίλιας, στην εφημερίδα Bild, την οποία δημοσίευσε και ο Guardian:

“Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης οι Γερμανοί έσωσαν τους Έλληνες με δισεκατομμύρια – τώρα θέλουν να μας ανταποδώσουν κάτι: η Ελλάδα προσφέρει άσυλο στους Γερμανούς που υποφέρουν από το σοκ των τιμών και τον φόβο για την ενέργεια», γράφει η γερμανική εφημερίδα και φιλοξενεί δήλωση του κ. Κικίλια:

«Για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, θα ήταν μεγάλη χαρά για εμάς τους Έλληνες να καλωσορίσουμε Γερμανούς συνταξιούχους που θέλουν να ζήσουν έναν “μεσογειακό χειμώνα” με ελληνική φιλοξενία, ήπιο καιρό και παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας. Θα σας περιμένουμε εδώ», συμπλήρωσε.

Στο ίδιο θέμα της εφημερίδας Bild υπάρχουν και δηλώσεις του δημάρχου των Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη: «Καλούμε κάθε Γερμανό που θέλει να έρθει κοντά μας αυτόν τον χειμώνα, να ζήσει εδώ – μακριά από τις κρίσεις. Τα Χανιά είναι το τέλειο μέρος για να αντιμετωπίσει κανείς έναν χειμώνα κρίσης: ζεστοί, φιλικοί άνθρωποι και ίσως το καλύτερο κλίμα όλον τον χρόνο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν χρειαζόμαστε καν θέρμανση στο σπίτι», δηλώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος των Χανίων.

Οι ρεπόρτερ της γερμανικής εφημερίδας κάνουν και μια αναφορά στο κόστος ζωής, δημοσιεύοντας τις τιμές βασικών προϊόντων που βρήκαν σε λαϊκή αγορά των Χανίων. Το δημοσίευμα κλείνει με δήλωση του δημάρχου Χανίων: «Κανένας Γερμανός δεν θα ξεπαγιάσει στην Ελλάδα».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News