Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας όσν αφορά την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας. Όπως τόνισε, ο καλύτερος καιρός, και τα περισσότερα εμβόλια και τεστ είναι το “κλειδί” για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Σημαντικές για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας είναι οι επόμενες ημέρες, καθώς αν σταθεροποιηθούν τα κρούσματα μετά θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση της πίεσης, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Yγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι. Ο κύριος Κικίλιας είπε ότι «οι επόμενες 2 -3 ημέρες θα δείξουν αν υπάρχει σταθεροποίηση και περνάνε σε αποκλιμάκωση», γεγονός που σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα οδηγήσει σε πολύ καλύτερη κατάσταση. «Διαψεύσαμε όσους έλεγαν ότι το ΕΣΥ δεν θα αντέξει» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ο καλύτερος καιρός που επικρατεί στη χώρα, τα περισσότερα εμβόλια και τεστ, θα βοηθήσουν ώστε σύντομα να πάμε επιστροφή στην κανονικότητα».
Όπως είπε, η χθεσινή και η προχθεσινή νύχτα κύλησαν καλύτερα στα νοσοκομεία και ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τους υγειονομικούς για την «συγκλονιστική» όπως είπε, προσπάθειά τους και πρόσθεσε:«Κάνουν έναν υπεράνθρωπο αγώνα θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με όποια μέσα μπορούμε».
Μιλώντας για το εμβόλιο ο υπουργός υγείας είπε ότι όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο πιο εύκολα φτάνουμε στο τέλος αυτής της περιπέτειας.
«Από τον Ιανουάριο έως Μάρτιο έχουν γίνει πάνω από ενάμιση εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στη χώρα μας, ενώ τον Απρίλιο σε ένα μόνο μήνα περιμένουμε να γίνουν πάνω από 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί στην Ελλάδα»τόνισε ο κύριος Κικίλιας.
Αναφερόμενος στα προσωπικά τέστ (self test) είπε ότι η χρήση τους «είναι ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο για τον έλεγχο της πανδημίας το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά στα μοριακά και στα γρήγορα τεστ.
Ο ίδιος έκανε λόγο για εξαιρετική σχέση του υπουργείου με τους φαρμακοποιούς, τους οποίους ευχαρίστησε για την στάση τους στην πανδημία και κατέληξε λέγοντας ότι «στην αρχή αυτής της περιπέτειας ξεκινήσαμε με 800 μοριακά τεστ την ημέρα και σήμερα γίνονται 55.000 με 60.000 μοριακά και γρήγορα τεστ».