Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΚηφισιά: Έτσι σώθηκε ο 9χρονος μαθητής που τον πλάκωσε η πόρτα σχολείου...

Κηφισιά: Έτσι σώθηκε ο 9χρονος μαθητής που τον πλάκωσε η πόρτα σχολείου – Τραυματίστηκε και μητέρα

Ανάστατοι είναι οι γονείς στο δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς, όπου χθες Τρίτη (21/5/24) έπεσε η βαριά πόρτα και πλάκωσε μικρά παιδάκια, με το ένα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 9χρονος έχει κάταγμα στη σπονδυλική στήλη και αιμάτωμα στο κεφάλι από την πτώση της πόρτας στο σχολείο της Κηφισιάς και αναμένεται να πάρει σήμερα (22/5/24) εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Για περιστατικό έχουν συλληφθεί ο εργολάβος του έργου και δύο εργάτες, οι οποίοι αναμένεται σήμερα (22/5/24) να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Τυχερό στην ατυχία του, φαίνεται πως ήταν το 9χρονο αγοράκι καθώς, σύμφωνα με τα όσα είπαν γονείς στον ΑΝΤ1 γλίτωσε τα χειρότερα επειδή είχε στην πλάτη την τσάντα του όταν έπεσε πάνω του η πόρτα, που ζυγίζει περίπου 150 κιλά.

Σύμφωνα μάλιστα με την ΕΡΤ, εκτός από τον μικρό μαθητή που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, χτύπησε και μία μητέρα η οποία έτρεξε να βοηθήσει το παιδάκι, όταν έπεσε η πόρτα.
Στο μεταξύ, γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά έχουν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο της Κηφισιάς για να διαμαρτυρηθούν για το περιστατικό ενώ σήμερα (22/5/24) έκαναν τρίωρη στάση εργασίας οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στους εξαγριωμένους γονείς, υπήρξε κάποια αστοχία με τους πύρους που στηρίζουν την πόρτα. Ωστόσο οι γονείς αναρωτιούνται, γιατί ο εργολάβος έδωσε τα κλειδιά στον διευθυντή του σχολείου, αν όντως είχε διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα στην πόρτα.
Πάντως, όπως μπορείτε να δείτε, με μήνυμα που είχε στείλει ο διευθυντής στους γονείς, περίπου μία ώρα πριν γίνει το ατύχημα με την πόρτα, τους ενημέρωνε ότι η πόρτα αντικαταστάθηκε.

porta

Από την άλλη, ο εργολάβος υποστηρίζει ότι δεν είπε ποτέ ότι η πόρτα ήταν έτοιμη για χρήση… Οι γονείς πάντως εκπέμπουν SOS για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής.

Από χθες (22/5/24) μιλώντας στους δημοσιογράφους, οι γονείς τόνισαν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα σχολεία τα οποία τους κάνουν να φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Τα πιο σημαντικά