Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΚηδεία Κάρολαϊν - «Θεέ μου γιατί επιτρέπεις τέτοιες αδικίες εις βάρος αθώων»

Κηδεία Κάρολαϊν – «Θεέ μου γιατί επιτρέπεις τέτοιες αδικίες εις βάρος αθώων»

«Θεέ μου γιατί επιτρέπεις τέτοιες αδικίες εις βάρος αθώων». Ο επικήδειος της καθηγήτριας του συζύγου της Κάρολαϊν και στενής φίλης των γονέων του 32χρονου πιλότου.

Η κ. Λίτσα Λάικου η οποία γνώριζε και την αδικοχαμένη κοπέλα ήταν ανάμεσα στα τέσσερα άτομα που μίλησαν για την Κάρολαϊν κατά τη διάρκεια της εξόδιας ακολουθίας.

Έκανε λόγο για ένα δράμα το οποίο δεν είναι συγκρίσιμο με αρχαία τραγωδία ξεπερνά αρχαίες τραγωδίες.

«Να καταφέρω να πω τα τελευταία λόγια αν και οι λέξεις χάνουν τη δυναμική τους και την ουσία τους μπροστά σε ένα τόσο μη διαχειρίσιμο δράμα! Πολλά τα συναισθήματα: Φρίκη, οργή, θυμός, αγανάκτηση στον υπερθετικό βαθμό! Πολλά τα γιατί – μήπως όλες τις απώλειες δεν τις συνοδεύει κι ένα γιατί; Και κάθε ανθρώπινη απώλεια, έχει, βέβαια την βαρύτητα της με τον ανάλογο πόνο για συγγενείς και φίλους!», είπε η κ. Λάικου και πρόσθεσε: «Εδώ όμως δεν πρόκειται για ένα δράμα μεγέθους αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Εκεί κατεβαίνει ο από μηχανής Θεός κι έδινε λύσεις η προλάβαινε το κακό στην κρίσιμη στιγμή. Αναρωτιέμαι με παράπονο γιατί Θεέ μου επιτρέπεις τέτοιες αποτρόπαιες αδικίες εις βάρος αθώων πλασμάτων σου; Πού είναι το προστατευτικό Σου μέγεθος να αποτρέψει τέτοια εγκλήματα σαν αυτό της Κάρολαιν».

Συνεχίζοντας η πρώην διευθύντρια του Λυκείου της Αλονήσσου, του νησιού που γνωρίστηκαν ο Μπάμπης και Κάρολαϊν συμπλήρωσε: «Κεραυνός εν αιθρία η είδηση: Ποιον να πρωτοκλάψεις; Η αιθέρια Κάρολαϊν φυσικά κρατά το τραγικότερο σκήπτρο! Αυτός ο άγγελος με την εξωτική εξωτερική και εσωτερική ομορφιά, στόλιζε όλα τα σχολεία. Αχ βρε κουκλίτσα μου, Κάρολαϊν, σκέφτομαι πως στη γιορτή της μητέρας που προηγήθηκε λίγες ημέρες πριν το φευγιό σου, θα δέχτηκες πολλές ευχές ως νέα μανούλα για χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα. Τι ειρωνεία της τύχης σου; Αναπαύσου εν ειρήνη, γλυκιά μας Κάρολαιν και να είσαι σίγουρη ότι πίσω σου άφησες πολλά αγαπημένα πρόσωπα που θα σε κρατούν τρυφερά στα μύχια της καρδιά τους και δεν θα σε λησμονήσουν ποτέ!»

Καταλήγοντας η εκπαιδευτικός ευχήθηκε στην οικογένεια της Κάρολαϊν: «Δύναμη και κουράγιο σε όλους τους οικείους με στραμμένη την προσοχή και την φροντίδα στο κοριτσάκι που σας άφησε για παρηγοριά η αγαπημένη σας Κάρολαιν».

Πηγή: newsit.grΤα πιο σημαντικά