Κι όμως το τόλμησε: Ο Σωτήρης Τσαφούλιας είπε το «αυτονόητο» για τον Κασσελάκη & όλοι τον αποθέωσαν

3 Οκτωβρίου, 20231:53 ΠΜ

Συνέντευξη στην εκπομπή “Fays Time” έδωσε ο Σωτήρης Τσαφούλιας, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για όσα συνέβησαν στη Θεσσαλία με την κακοκαιρία, αλλά και για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.
«Ένας σκηνοθέτης οφείλει να είναι ανοικτός στις υποδείξεις του ηθοποιού», ανέφερε αρχικά, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνεργασία του με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και τον Γιάννη Μπέζο, η οποία θα συνεχιστεί και φέτος, θεατρικά. «Με εκπλήσσει ότι προκαλώ αίσθηση όταν λέω το αυτονόητο», ανέφερε σε ερώτηση σχετικά με το γεγονός ότι λέει ελεύθερα την άποψή του.

Δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλία τον τελευταίο μήνα. «Έχει να κάνει και με την ενσυναίσθησή μας. Με το να νιώθεις τον πόνο του άλλου σαν να είναι δικός σου. Όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος φτωχαίνει όλη η ανθρωπότητα. Ζούμε σε μια εποχή που οι αριθμοί ευημερούν εις βάρος των ανθρώπων».

«Είναι φθηνότερο να αποζημιώσεις κάποιον από το να κάνεις αντιπλημμυρικό έργο, γι’ αυτό και θα συνεχίσουν να γίνονται τα ίδια πράγματα. Είμαστε φυγόπονοι. Θέλουμε να αλλάξει κάτι, αλλά να μην υποφέρουμε εμείς από την αλλαγή. Δεν έρχεται έτσι η αλλαγή», συμπλήρωσε.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε και για τα του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας για ακόμα μια φορά το αυτονόητο, με τη γνωστή φυσικότητα που τον διακατέχει. «Θα ήθελα να μου πείτε, για να μπορέσω να τοποθετηθώ αν θέλετε, γιατί αποτελεί διαφορετική πρόταση και ποιο είναι το φαινόμενο; Γιατί τον χαρακτηρίζουμε έτσι;», ρώτησε τη δημοσιογράφο.

Συνεχίζοντας: «Αυτό το κάνετε εσείς, όπως και με τους παίκτες του ριάλιτι; Σε μια μέρα αποδομείτε κάποιον και σε μια μέρα τον κάνετε θεό. Δεν έχω ακούσει ακόμα πολιτικές θέσεις και πολιτικό λόγο για να κρίνω τον άνθρωπο ως πολίτης γι’ αυτό που θέλει να δώσει. Έχω δει άλλου είδους προβολή που δεν μου κάνει εντύπωση. Την βλέπω καθημερινά σε πάρα πολλά επίπεδα. Εγώ κινηματογραφώ από το 2010 και ξαφνικά αποθεώθηκα για ένα πεντάλεπτο στην εκπομπή της Σκορδά πριν από χρόνια. Δεν ασχολήθηκε κανείς με την ουσία του έργου μου αλλά από μια δήλωση που έκανα σαν άνθρωπος. Ο κόσμος ψάχνει μάγους και δεν υπάρχουν, όπως είμαστε σήμερα, για να αλλάξει μια κατάσταση».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News