Κι όμως η μυρωδιά της «βαρβατίλας» μετράει!

12 Ιανουαρίου, 2015 12:41 ΠΜ
More videos

Έρευνες αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες έλκονται από τη μυρωδιά των ανδρών

Οι γυναίκες που βρίσκονται στο ζενίθ της γονιμότητάς τους προτιμούν τους άνδρες που μυρίζουν τεστοστερόνη, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας έρευνας.

Η ωορρηξία φαίνεται ότι επηρεάζει τις επιλογές συντρόφου της γυναίκας. Για παράδειγμα, εκείνες που βρίσκονται σε περίοδο γονιμότητας φαίνονται να δείχνουν μεγαλύτερη εύνοια στα ανδρικά χαρακτηριστικά, όπως η βαθιά φωνή ή το αρρενωπό πρόσωπο, και σε χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την ορμόνη τεστοστερόνη.

Άλλες έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι γόνιμες γυναίκες ελκύονται από άνδρες με υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες κορτιζόλης. Στη νέα έρευνα, οι επιστήμονες έλεγξαν το κατά πώς οι σεξουαλικές προτιμήσεις των γυναικών άλλαξαν με βάση τα επίπεδα τεστοστερόνης των ανδρών.

Άνδρες εθελοντές φόρεσαν κάποια συγκεκριμένα μπλουζάκια για δύο συνεχή βράδια, κατά τη διάρκεια των οποίων τους απαγορεύτηκε να χρησιμοποιήσουν αρωματικά σαπούνια ή αποσμητικά, να πίνουν, να καπνίζουν, να τρώνε σκόρδο, κρεμμύδι, πράσινο τσίλι, δυνατά τυριά και πικάντικα φαγητά.

Στη συνέχεια, γυναίκες εθελόντριες μύρισαν τα πουκάμισα των ανδρών και βαθμολόγησαν την ευχαρίστησή τους, τη σεξουαλικότητά τους και την ένταση των οσμών (σε κλίμακα από 1 έως 10). Οι γυναίκες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με το στάδιο του έμμηνου κύκλου τους και το αν χρησιμοποιούν κάποια ορμονική αντισύλληψη.

Οι ερευνητές πήραν δείγμα σάλιου από άνδρες για να μετρήσουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης και της κορτιζόλης. Οι γυναίκες που βρίσκονταν στο πιο γόνιμο στάδιο του έμμηνου κύκλου τους προτίμησαν τη μυρωδιά των ανδρών που είχαν υψηλή τεστοστερόνη, βαθμολογώντας τα ανδρικά πουκάμισα ως πιο ευχάριστα και σέξι, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα. Οι γυναίκες δεν έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στις μυρωδιές των ανδρών με υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης.

Χωρίς να λάβουμε υπόψιν τη γονιμότητα γυναικών, καμία ορμόνη δεν επηρέαζε το πόσο ελκυστική ήταν η μυρωδιά των ανδρών. Η χημική ουσία ανδροστενόλη συνεισφέρει στην ευωδιαστή οσμή του σώματος.Οι άνδρες παράγουν περισσότερες χημικές ουσίες από τις γυναίκες, και τα επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να συνδεθούν με την παραγωγή τους.

via