Κι όμως αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία χιονίζει!

14 Ιουλίου, 20153:46 ΠΜ
More videos

Αντιμέτωπη με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ετών, βρίσκεται η Αυστραλία από προχθές.

Ένα ψυχρό μέτωπο πλήττει την Αυστραλία από χθες, το ισχυρότερο των τελευταίων πέντε ετών, το οποίο εκδηλώθηκε με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες, χαλάζι και χιόνι στα δύο τρίτα της χώρας.

Με εξαίρεση την Δυτική Αυστραλία, όλες οι άλλες Πολιτείες και περιοχές της χώρας σημείωσαν πτώση θερμοκρασίας η οποία κυμαίνεται από 3-7 βαθμούς Κελσίου κάτω από τον μέσο όρο για την εποχή. Το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει για τρεις ακόμα μέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι οποίοι προβλέπουν βελτίωση από την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία στη Μελβούρνη δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ και η Καμπέρα αναμένεται να έχει μέση θερμοκρασία 8 βαθμούς, τη χαμηλότερη από το 2009.

Χιόνια πέφτουν στις ορεινές περιοχές, ειδικότερα δε στα χιονοδρομικά κέντρα της Βικτώριας, όπου το χιόνι έχει φτάσει σε ύψος από 20 έως 40 εκατοστά. Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται σε περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπως τα Blue Mountains, δυτικά του Σίδνεϊ, στο οποίο η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 15 βαθμούς.

Παράλληλα έχουν σημειωθεί έντονες βροχοπτώσεις οι οποίες και θα συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας, από την Νότια Αυστραλία και τα νοτιοανατολικά της Νέας Νότιας Ουαλίας μέχρι την Βικτώρια, ενώ η χαλαζόπτωση και οι ψυχροί άνεμοι θα κάνουν εντονότερη την αίσθηση του ψύχους.

Δείτε τις αντιδράσεις και τις φωτογραφίες από χρήστες του twitter και του Instagram:

 

 

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News