«Κέρδισα και με μεγάλη διαφορά δηλώνει ο Τραμπ» – Πρώτες προσφυγές κατά των αποτελεσμάτων

8 Νοεμβρίου, 2020 4:48 ΜΜ
More videos

Πυροβολεί στο Twitter και παράλληλα κάνει ό,τι μπορεί να πείσει πως είναι θύμα εκλογικής απάτης.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να παραδεχθεί την ήττα του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, επιμένοντας ότι εκείνος είναι ο νικητής, συνεχίζοντας να διατυπώνει αναπόδεικτες κατηγορίες για παρατυπίες στις εκλογές. Αυτό βέβαια που είναι ξεκάθαρο είναι πως αναγνωρίζει την ήττα του και το γεγονός πως οι ΗΠΑ σε λίγους μήνες θα έχουν έναν νέο πρόεδρο.

Στο μεταξύ, ήδη το επιτελείο του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αγωγή στην Αριζόνα, με την κατηγορία ότι η πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία της νοτιοδυτικής πολιτείας απέρριψε λανθασμένα ψήφους ορισμένων ψηφοφόρων την Ημέρα των Εκλογών. Η αγωγή κατατέθηκε στο Ανώτερο Δικαστήριο της κομητείας Μαρικόπα.

Στο μπαράζ προσφυγών, είχε αναφερθεί ο Τραμπ και λίγη ώρα μετά την ανακήρυξη του Μπάιντεν σε νέο πρόεδρο των ΗΠΑ από σειρά τηλεοπτικών δικτύων και ειδησεογραφικών πρακτορείων. Τα νέα μάλιστα το είχαν βρει στο γήπεδο του γκολφ.

Η πρώτη του δήλωση ήταν ”αυτές οι εκλογές απέχουν πολύ ακόμη από το να τελειώσουν”.

Στη συνέχεια Τραμπ για μια ακόμη φορά άρχισε να ”πυροβολεί” στο Twitter επιμένοντας: ”Κέρδισα και με μεγάλη διαφορά”.

″Δεν επετράπη στους παρατηρητές να εισέλθουν στις αίθουσες καταμέτρησης. Κέρδισα τις εκλογές, πήρα 71.000.000 νόμιμες ψήφους” ήταν το πρώτο tweet Τραμπ που επισημάνθηκε αμέσως από το Τwitter πως περιέχει πιθανότατα ψευδές περιεχόμενο.

“71.000.000 νόμιμες ψήφοι. Οι περισσότερες που έχει πάρει ποτέ εν ενέργεια πρόεδρος”.

Δεν θα αναγνωρίσουμε τη νίκη Μπάιντεν

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου της εκλογικής του ομάδας στην Φιλαδέλφεια, ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι διαβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν προτίθεται να αναγνωρίσει τη νίκη του Δημοκρατικού αντιπάλου του.

″Προφανώς και δεν θα αναγνωρίσει την ήττα του ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 600.000 αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια”, δήλωσε ο Τζουλιάνι.

Ο απερχόμενος πρόεδρος επέμεινε επίσης στην ανακοίνωση που εξέδωσε στο γεγονός ότι η νίκη του αντιπάλου του δεν έχει ”επιβεβαιωθεί” σε ”καμία πολιτεία”, κυρίως στις ”πολύ αμφίρροπες πολιτείες, οι οποίες οδεύουν προς αυτόματες ανακαταμετρήσεις των ψήφων” ή αυτές ”τις οποίες η ομάδα μας αμφισβητεί αξιόπιστα και νόμιμα με προσφυγές, οι οποίες μπορούν να κρίνουν τον τελικό νικητή”.

″Από τη Δευτέρα, η ομάδα μας θα αρχίσει να φέρνει τις υποθέσεις μας ενώπιον των δικαστηρίων για να διασφαλίσει ότι οι εκλογικοί νόμοι γίνονται πλήρως σεβαστοί και ότι θα ανακηρυχθεί ο πραγματικός νικητής”, προσθέτει επίσης στην ανακοίνωσή του ο Τραμπ, στην οποία κατηγορεί ξανά χωρίς να παραθέτει κανένα τεκμήριο τον Τζο Μπάιντεν ότι θέλει να μετρήσει ψηφοδέλτια ”που είναι προϊόν απάτης, κατασκευασμένα ή που έχουν κατατεθεί από ψηφοφόρους που έχουν πεθάνει ή έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα”.

″Δεν θα σταματήσω έως ότου ο αμερικανικός λαός έχει τη δίκαιη καταμέτρηση που δικαιούται”, τονίζει επίσης στην ανακοίνωσή του ο Τραμπ, ο οποίος επέστρεψε το απόγευμα στον Λευκό Οίκο έπειτα από ένα πρωινό με γκολφ, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της ήττας του απέναντι στον Τζο Μπάιντεν.