Κεραμέως: «Μάσκες μίας χρήσης στους μαθητές μέχρι να αποκατασταθεί το λάθος»

15 Σεπτεμβρίου, 2020 1:21 ΜΜ
More videos

Χιλιάδες μάσκες που δόθηκαν κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων στους μαθητές ήταν τεράστιες, προκαλώντας αντιδράσεις.

Μάσκες μίας χρήσης στους μαθητές που έλαβαν μάσκες μεγάλων διαστάσεων θα χορηγήσει η ΚΕΔΕ, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ «η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς πήγε πολύ καλά, αλλά υπήρξαν και αστοχίες. Για τις μάσκες δόθηκαν εξηγήσεις από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και ήδη έχουν δοθεί νέες προδιαγραφές προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή».

Σχολιάζοντας τα περιστατικά με τους αρνητές της μάσκας, επανέλαβε ότι κανένα παιδί δεν θα μπαίνει στο μάθημα χωρίς μάσκα υπογραμμίζοντας ότι «θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί συνολικά σε ό,τι έχει να κάνει με την εφαρμογή των οδηγιών που δίνονται για την προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας».

Ειδικότερα για τον ξυλοδαρμό καθηγητή από πατέρα μαθητή προειδοποίησε ότι:

«Το υπουργείο θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να προστατέψει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες και αμέσως συντάχθηκε σχετική αναφορά για να εκκινήσει το ίδιο το υπουργείο τις διαδικασίες για όλες τις νόμιμες ενέργειες. Παιδί χωρίς μάσκα δεν θα μπαίνει στο μάθημα. Είναι μια αυτονόητη υποχρέωση προστασίας της δημόσιας υγείας κι έχουμε εκδώσει ξεκάθαρες οδηγίες».

Επανέλαβε ότι αναμένεται να υπάρξουν κρούσματα στα σχολεία, ωστόσο, κατά την ίδια είναι σημαντικό τα παιδιά να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Για τις προσλήψεις των αναπληρωτών, η ίδια τόνισε ότι έγιναν πιο νωρίς απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια συμπληρώνοντας:

«Προχωρήσαμε τους μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στη χώρα και στη γενική εκπαίδευση που ήδη προχωρήσαμε στους προσωρινούς πίνακες».

Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κενά που θα καλυφθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Υπάρχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι καταθέτουν τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και για τον λόγο αυτό έχουμε προβλέψει ειδικές ρυθμίσεις για την αντικατάστασή τους. Ακόμα και αυτοί που θα απουσιάζουν, θα κάνουν τηλεκπαίδευση στα παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα λόγω προβλημάτων υγείας» πρόσθεσε.