Κεραμέως: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους»

12 Φεβρουαρίου, 2021 3:16 ΜΜ
More videos

Το ενδεχόμενο να επεκταθεί το σχολικό έτος όπως έγινε και πέρυσι που τα μαθήματα έληξαν τέλος Ιουνίου, άφησε ανοιχτό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Δεν απέκλεισε μάλιστα να περιοριστούν ακόμα και οι διακοπές του Πάσχα, και να γίνουν μαθήματα ακόμα και ορισμένες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η υπουργός τόνισε ότι τα σχολεία και η κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία, άρα όσο περισσότερα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην κοινωνία αντίστοιχα θα είναι και στα σχολεία.

Για τη διδακτέα ύλη ανέφερε ότι προχωρά κανονικά με την τηλεκπαίδευση, «αν και τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Κεραμέως προανήγγειλε ότι το επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή θα αφορά την αποκέντρωση του συστήματος στο σχολειό με στόχο ένα πιο αυτόνομο σχολείο.
Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που υπερψηφίστηκε, χθες από τη Βουλή, εκτίμησε ότι θα εφαρμοστεί καθώς η κοινωνία απαιτεί αλλαγές, απαιτεί να μπει ένα τέλος στη βία και την ανομία στα πανεπιστήμια.

Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο facebook: