Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024
διεθνήΚένυα: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον «βαμπίρ» που είχε σκοτώσει 10 παιδιά

Κένυα: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον «βαμπίρ» που είχε σκοτώσει 10 παιδιά

Φρικτό θάνατο από τους συγχωριανούς του βρήκε ο επονομαζόμενος και «βαμπίρ» της Κένυας που σόκαρε τη χώρα με την ομολογία των φρικτών του εγκλημάτων και δραπέτευσε χθες από τα χέρια της αστυνομίας.

Οι αρχές είχαν εξαπολύσει τεράστιο ανθρωποκυνηγητό τις τελευταίες ώρες για τον άνθρωπο που παραδέχτηκε ότι σκότωσε περισσότερα από 10 νεαρά αγόρια σε διάστημα πέντε ετών.

Ο Ουαντζάλα εντοπίστηκε τελικά από τους χωρικούς σε ένα σπίτι στην πόλη Bungoma και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, σύμφωνα με πληροφορίες. Είχε επιστρέψει στο σπίτι των γονιών του .

«Δεν είμαστε σίγουροι πώς κατάφερε να ταξιδέψει από το Ναϊρόμπι στο σπίτι του στο χωριό» δήλωσαν οι αρχές. «Οι χωρικοί τον αναγνώρισαν και τον σκότωσαν, πριν ακόμη ενημερωθεί η αστυνομία».

Ο Ουαντζάλα παρουσιαζόταν ως προπονητής ποδοσφαίρου για να παρασύρει τα θύματά του σε απομονωμένες περιοχές και μετά να τους επιτίθεται. Σε ορισμένες περιπτώσεις συλλάμβανε παιδιά ως ομήρους για να ζητήσει λύτρα.

Ομολόγησε επίσης ότι τους έδινε ναρκωτικά και σε ορισμένες περιπτώσεις έπινε το αίμα τους γι’αυτό και τον αποκαλούσαν «βαμπίρ». Κατά τη σύλληψή του τον Ιούλιο, μετέφερε την αστυνομία στους χώρους ταφής των θυμάτων του, όπου ανακαλύφθηκαν τα πτώματα.

Τρεις αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία όταν διέφυγε την Τετάρτη, κατηγορήθηκαν για βοήθεια στη διαφυγή υπόπτου και αμέλεια. Πλήθος κόσμου ζητάει πλέον την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας της Κένυας λόγω της απόδρασης που συγκλόνισε το έθνος.Τα πιο σημαντικά