Κέντρο Άνοιας έχει σχεδιαστεί όπως στο παρελθόν για να νιώθουν οι ασθενείς σαν το σπίτι τους

4 Οκτωβρίου, 201712:50 ΜΜ
More videos

Εκτιμάται ότι το 13% των ατόμων ηλικίας άνω των 80 ετών υποφέρουν από τις επιπτώσεις της άνοιας, έναν όρο ομπρέλα που καλύπτει μια ευρεία κατηγορία εκφυλιστικών νόσων του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του Αλτσχάιμερ.

Αυτό το κέντρο φροντίδας στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας, έκανε ένα νέο βήμα για να βοηθήσει τους κατοίκους του που υποφέρουν από αυτήν την κατάσταση, αναδημιουργώντας σκηνές δρόμου από το παρελθόν για να τονώσουν τις οικείες και ευχάριστες αναμνήσεις τους.

“Βάζουμε πολλά διαφορετικά καταστήματα αναμνήσεων για να λειτουργήσουν ως τομείς ενδιαφέροντος και συζήτησης. Αυτό ενθαρρύνει τις οικογένειες και τους κατοίκους να μιλάνε για τις αναμνήσεις τους », δήλωσε στο Metro η Λόρενς Γκάρτον, Διευθύντρια Ανάπτυξης της Yorkare.

Ενώ μερικά κέντρα φροντίδας μπορεί να είναι καταθλιπτικά, στείρα μέρη όπου οι άνθρωποι ουσιαστικά πηγαίνουν να πεθάνουν, αυτό έχει σχεδιαστεί για να κρατήσει τους κατοίκους ενεργούς και αφοσιωμένους, και να ζήσουν τις μέρες τους με τρόπο όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κανονική  τους ζωή.

“Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε όσες διαφορετικές περιοχές μπορούμε μέσα στο σπίτι, που επιτρέπουν στους κατοίκους να κάνουν ό, τι πάντα έκαναν και στους επισκέπτες τους να συμμετέχουν μαζί τους”, λέει ο Γκάρτον.

Το πολυτελές κέντρο φροντίδας διαθέτει 78 δωμάτια και δεν είναι φθηνά, καθώς φτάνουν τα 600 ευρώ την εβδομάδα για το σύνολο υπηρεσιών και παραμονής που παρέχονται. Ωστόσο, αν τα καταφέρατε στη ζωή και μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, αυτό είναι το μέρος που κάνει τη σκέψη του να γερνά κανείς να φαίνεται λίγο πιο εύκολη. Κοκτέιλ κανένας;

Αυτό το κέντρο φροντίδας στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας, έκανε ένα νέο βήμα για να βοηθήσει τους κατοίκους του που υποφέρουν από άνοια

Έχουν αναδημιουργήσει χώρους και καταστήματα από το παρελθόν, ώστε να διεγείρουν οικίες και ευχάριστες αναμνήσεις

“Βάζουμε πολλά διαφορετικά καταστήματα αναμνήσεων για να λειτουργήσουν ως τομείς ενδιαφέροντος και συζήτησης.”

“Αυτό ενθαρρύνει τις οικογένειες και τους κατοίκους να μιλάνε για τις αναμνήσεις τους”

“Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε όσες διαφορετικές περιοχές μπορούμε μέσα στο σπίτι, που επιτρέπουν στους κατοίκους να κάνουν ό, τι πάντα έκαναν”

Το πολυτελές κέντρο φροντίδας διαθέτει 78 δωμάτια και δεν είναι φθηνά, καθώς φτάνουν τα 600 ευρώ την εβδομάδα για το σύνολο υπηρεσιών και παραμονής που παρέχονται

Είναι ένα από τα τέσσερα σπίτια φροντίδας που χτίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ίσως είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσετε τα τελευταία σας χρόνια

[Yorkare]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News