Το καινούργιο γλυπτό που θα στολίσει την παραλία της Θεσσαλονίκης

1 Μαρτίου, 2018 9:58 ΠΜ
More videos

Ένα καινούργιου γλυπτό θα αποδοθεί στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018 στις 12 το μεσημέρι.

Το νέο γλυπτό που είναι έργο της Μάρθας Παναγιωτοπούλου, ολοκληρώθηκε  μετά από προσπάθεια δύο ετών και αποτελεί πλέον το νέο απόκτημα του Κήπου των Γλυπτών.

Ο κήπος αυτός, “το πράσινο δωμάτιο τέχνης”, είναι σχεδιασμένος για να υποδέχεται σύγχρονα γλυπτά, αποτελώντας  ένα πολιτιστικό πόλο και  λειτουργώντας ταυτοχρόνως, σαν ένα σύγχρονο δημόσιο ανοιχτό μουσείο.

Στον Κήπο των Γλυπτών, στη φάση της κατασκευής του έργου τοποθετήθηκε μετά από χρησιδάνειο το γλυπτό «3 κύκλοι» του Γιώργου Ζογγολόπουλου.  Το 2014 στα πλαίσια της δράσης  Paraliart 1 που διοργάνωσε ο σύλλογος  «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» σε συνεργασία με την «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» εγκαταστάθηκε το γλυπτό «ΚΥΜΑ» του τότε φοιτητή Γιάννη Δελλατόλα.

Τον Ιανουάριο του 2016 με την συνδρομή της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος  εγκαταστάθηκαν με χρησιδάνειο προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης δύο γλυπτά, το «Invitation» του Μαρκ Χατζηπατέρα και το «Χωρίς τίτλο»  του Μιχάλη Κατζουράκη .

Τον Μάιο του 2016 σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος ο σύλλογος  «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» προκήρυξε ένα φοιτητικό διαγωνισμό γλυπτικής για τον Κήπο των Γλυπτών με θέμα το «Όριο».

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε φοιτήτριες και φοιτητές των  Σχολών Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής. Κατατέθηκαν 25 προτάσεις, στη μεγάλη πλειοψηφία πολύ αξιόλογες. Η Κριτική Επιτροπή συνεκτιμώντας την ποιότητα των προτάσεων, επιπλέον των 3 βραβείων και 3 επαίνων που προέβλεπε η προκήρυξη απένειμε επιπλέον 4 επαίνους.